Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι φόροι συμπειρώνουν

spiti-me-kermataΤην αντίθεση τους στα μέτρα που αυξάνουν την φορολογική επιβάρυνση στα ακίνητα εξέφρασαν   σε κοινή συνέντευξη Τύπου, όλοι οι  φορείς της κτηματαγοράς.Στη συνέντευξη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δ.Παξινός, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, Κ.Βλαχάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμίσθων Υποθηκοφυλάκων, Χρ.Χριστόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΠΕΦΕ (φοροτεχνικών), Ορ.Σεϊμένης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στρ.Παραδιάς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Κτηρίων Ελλάδας, Δ.Καψιμάλης και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδας, Γ.Ρεβύθης.
Ο κ. Παξινός χαρακτήρισε  αντισυνταγματική  την έκτακτη εισφορά,Ο κ. Παραδιάς χαρακτήρισε «αμφίβολης συνταγματικότητας» την επαναφορά του φόρου κληρονομιάς και γονικών παροχών και υποστήριξε πως δεν πρέπει τα ξενοίκιαστα και δεσμευμένα ετοιμόρροπα και ημιτελή ακίνητα να υπόκεινται σε φορολογικές επιβαρύνσεις.
Ο κ. Χριστόπουλος δήλωσε ότι υπάρχει κάθετη πτώση στις αγοραπωλησίες ακινήτων, επισημαίνοντας ότι το 2008 η πτώση ανήλθε σε 40% και το 2009 σε 30%, ενώ η κατάσταση έχει βελτιωθεί μετά τις εξαγγελίες για την επαναφορά του φόρου κληρονομιάς.
Ο κ. Καψιμάλης υποστήριξε ότι δεν μπορεί να επιβληθεί φόρος στα ακίνητα, που δεν είναι μισθωμένα ή στα καταστήματα που είναι ξενοίκιαστα και διέβλεψε ότι ο κλάδος των κατασκευαστών θα οδηγηθεί στην ανεργία. .Ο κ. Ρεβύθης ανέφερε ότι «το υπουργείο Οικονομικών γι ακόμη μια φορά κάνει επιδρομή στα ακίνητα, κάτι που θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των αντικειμενικών τους αξιών» και πρόσθεσε πως «οι επενδύσεις και οι καταθέσεις των Ελλήνων μεταφέρονται στο εξωτερικό και σε off-shore εταιρίες».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki