Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ιδιοκτησία=έγκλημα

leftaΘα ξεπεράσει το 1.000.000 ο αριθμός των ιδιοκτητών που θα κληθούν να πληρώσουν έκτακτη εισφορά. Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ.Σ.Παραδιάς μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Πάτρα. Ο κ. Παραδιάς έκανε λόγο για φοροεπιδρομή στην μεσαία ιδιοκτησία που οδηγεί σε έμμεση δήμευση περιουσιών.
«Οι ιδιοκτήτες απρόσοδων ακινήτων αδυνατούν απόλυτα να ανταποκριθούν οικονομικά σε τέτοια φορολογικά μέτρα, και δίκαια αγωνιούν για το ποια θα είναι τα επόμενα, μόνιμου μάλιστα χαρακτήρα.Είναι απαράδεκτο τα παλιά, τα ξενοίκιαστα, τα δεσμευμένα, τα ετοιμόρροπα, τα ημιτελή, τα άχτιστα, τα κάθε είδους χωρίς εισόδημα ακίνητα στη χώρα μας με τις υπερτιμημένες αντικειμενικές αξίες, να αποτελέσουν βάση για βαριά φορολόγηση των ιδιοκτητών τους, αρχικά δήθεν έκτακτη, για να διαιωνιστεί μέσω του νέου ΦΜΑΠ."
Απο την πλευρά της η ΠΟΜΙΔΑ σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι "οδυνηρή έκπληξη επιφύλαξε στους ιδιοκτήτες ακινήτων όλης της χώρας   ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου για την έκτακτη εισφορά στην ακίνητη ιδιοκτησία. Ενώ αρχικά είχε δηλώσει ότι το ΕΤΑΚ 2009 θα εισπραχθεί όπως ορίζει ο νόμος, στη συνέχεια εξήγγειλε έκτακτη εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης με συντελεστές από +2 ο/οο από τις  600.000 ευρώ, έως και +7 ο/οο,  εισπραττόμενη  μέσω των εκκαθαριστικών ΕΤΑΚ 2009,  με βάση την περιουσία της 1.1.2009.    Τελικά το νομοσχέδιο που κατέθεσε προβλέπει  να εφαρμοστεί   ο συντελεστής +2 ο/οο   από τις 400.000 ευρώ, ενώ ο ανώτερος +9 ο/οο θα φτάσει το 10 ο/οο μαζί με το ΕΤΑΚ!"

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki