Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Καινούργιο χαράτσι

Επιπλέον φορολογία επιβάλλεται στους κατόχους μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Ο κ.Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι στους κατόχους ακινήτων αξίας από 600 χιλιάδες ευρώ και πάνω, επιβάλλεται  έκτακτη εισφορά η οποία θα είναι βασισμένη επί του υφιστάμενου ενιαίου τέλους ακινήτων. Οι ιδιοκτήτες (νομικά ή φυσικά πρόσωπα) που η αξία της ακίνητης περιουσίας τους βάση των αντικειμενικών αξιών είναι από 600.000 έως 1.000.000 θα φορολογηθούν με συντελεστή 0,2%. Για περιουσίες αντικειμενικής αξίας 1.000.000 -4.000.000 ο συντελεστής διαμορφώνεται σε 0,4% και για μεγαλύτερης αξίας ακίνητη περιουσία ο συντελεστής διαμορφώνεται σε 0.6%. Η εισφορά αφορά σε 60.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα και το συνολικό έσοδο εκτιμάται στα 180.000.000 ευρώ.
ΠΟΜΙΔΑ
Άμεση ήταν η αντίδραση των ιδιοκτητών. Σε ανακοίνωση της η ΠΟΜΙΔΑ αναφέρει:
"Δίκαιη δημοσιονομική αναδιανομή" χαρακτήρισε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, την έκτακτη εισφορά στην ακίνητη ιδιοκτησία με συντελεστές 2 έως και 6 ο/οο  που ανακοινώθηκε σήμερα και θα εισπραχθεί πιθανότατα μέσω των εκκαθαριστικών ΕΤΑΚ 2009,  με βάση τα περιουσιακά μεγέθη της 1.1.2009.  Η ΠΟΜΙΔΑ, σε αντίθεση με τον ΣΕΒ,  δεν κλήθηκε σε κανενός είδους προηγούμενη διαβούλευση πριν την ανακοίνωση του μέτρου, παρότι έχει από τις 11.10, ζητήσει με επιστολή της, συνάντηση με τον κ. Υπουργό Οικονομικών  για να τον ενημερώσει σχετικά.
"Οι έκτακτες σημερινές περιστάσεις, ασφαλώς  δικαιολογούν τη λήψη έκτακτων φορολογικών μέτρων, αρκεί οι υπόχρεοι να μπορούν πράγματι να ανταποκριθούν σ αυτά. Όμως αληθινά δίκαιη αναδιανομή θα συνιστούσε μια μικρότερη έκτακτη εισφορά, κατανεμημένη και αυτή σε κάθε είδος περιουσίας, και όχι μόνον στα ακίνητα", δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς. "Σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις, η έκτακτη εισφορά επιβάλλεται μόνον σε όσες είναι πράγματι κερδοφόρες, και συνεπώς έχουν τη δυνατότητα να την πληρώσουν. Τι είδους "κερδοφορία" φαντάζονται οι κυβερνώντες ότι έχουν, και πως είναι βέβαιοι ότι μπορούν να πληρώσουν την εισφορά οι ιδιοκτήτες με τα παλιά, τα ξενοίκιαστα, τα ετοιμόρροπα, τα δεσμευμένα, τα ημιτελή, τα άχτιστα, τα κάθε είδους απρόσοδα ακίνητα στη χώρα μας με τις υπερτιμημένες αντικειμενικές αξίες, ακίνητα αριθμητικά πολλαπλάσια από τις φανταχτερές βίλλες που υποτίθεται ότι στοχεύουν να φορολογήσουν; Πώς μπορούν να θεωρούν τα ακίνητα αυτά ως βάση για βαρεία φορολόγηση των ιδιοκτητών τους που ξεκινά ως έκτακτη, και με υπενθύμιση μάλιστα της πρόθεσης να μεταβληθεί σε τακτική από το 2010;"

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki