Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Προτάσεις ΕΒΕΑ για ενιαίο φορέα εξαγωγών

Δύο προτάσεις για την αναδιάρθρωση των φορέων προώθησης των ελληνικών εξαγωγών, με σκοπό να γίνει αποτελεσματικότερη η λειτουργία τους κατέθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κων/νος Μίχαλος επισημαίνοντας την ανάγκη τόνωσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων ως μοναδική λύση επιβίωσης τους κατά την περίοδο της  οικονομικής κρίσης.
Συγκεκριμένα, προτείνεται α) η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα  ελληνικών εξαγωγών, ο οποίος θα συνενώσει όλους τους σήμερα ανεξάρτητα λειτουργούντες κρατικούς φορείς (ΟΠΕ, Invest in Greece κλπ.) και θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη χάραξη και υλοποίηση της εξαγωγικής στρατηγικής της χώρας, και β) η ανασύσταση του ουσιαστικά καταργημένου κλάδου των Εμπορικών Ακολούθων (Οικονομικοί και Εμπορικοί Υπάλληλοι), οι οποίοι θα ενταχθούν στον ενιαίο φορέα και θα αναλάβουν την υποβοήθηση των ελληνικών επιχειρήσεων στις ξένες αγορές.
Θέση του ΕΒΕΑ είναι πως μόνο μέσα από συντονισμένη και ενιαία στρατηγική θα μπορέσουν οι ελληνικές ΜΜΕ να προσεγγίσουν τις αγορές του εξωτερικού, κάτι που σήμερα δυστυχώς δε συμβαίνει.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki