Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πληρώνουν με δάνεια, τα παλιά δάνεια οι Βρετανοί

 

Με αυξημένο ρυθμό πληρώνουν τις δόσεις τους στις τράπεζες οι Βρετανοί αφού το τρίτο τετράμηνο του 2010 δόθηκαν σε αποπληρωμές δανείων 6,1 δις. λίρες στις αγγλικές τράπεζες σε σχέση με 5,8 δις. το δεύτερο τρίμηνο και 1,3 το πρώτο.

«Οι περισσότερες αποπληρωμές προορίζονται για αποπληρωμές πιστωτικών καρτών και στεγαστικών δανείων», αναφέρουν τραπεζικοί κύκλοι ενώ τονίζουν ότι «όλο και περισσότερος κόσμος προσπαθεί να ξεμπερδέψει με τις δανειακές του υποχρεώσεις». Να σημειωθεί ότι τα επιτόκια είναι αρκετά χαμηλά αυτή τη περίοδο, οπότε εύκολα γίνεται κατανοητό γιατί ο κόσμος σε αρκετές περιπτώσεις δανείζεται για να ξεπληρώσει παλαιότερα δάνεια.

Από το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών της Αγγλίας σημειώνουν ότι ο κόσμος ενώ τα τελευταία χρόνια έκανε ασυστόλως επενδύσεις( στην αγορά κατοικίας και όχι μόνο), τα τελευταία δύο χρόνια συνειδητοποιεί πως ακολουθούσε λανθασμένη τακτική. Γι’ αυτό όπως φαίνεται ο μέσο βρετανός προσπαθεί να ξεπληρώσει όσο περισσότερο μπορεί με τις δανειακές του υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, αν και το κάνει μέσω νέων δανείων τις περισσότερες φορές. Κάτι που μακροπρόθεσμα μπορεί να κοστίσει πολύ στη βρετανική οικονομία.

 

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki