Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ενάντιων των τραπεζών οι ιρλανδοί

Φωνές από την ιρλανδική αντιπολίτευση ζητούν φορολόγηση έως και 90% για τα μπόνους των τραπεζιτών μετά και την αποκάλυψη ότι 2,400 τραπεζίτες παίρνουν ακόμα μέχρι σήμερα «δωρακια» συνολικής αξίας 40 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος ο υπουργός οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξουν περιορισμοί στα μπόνους ενώ ο ιρλανδικός λαός είναι εξορισμένος με την «απίστευτη αλαζονεία του τραπεζικού κύκλου».

Η Ιρλανδία θα λάβει 85 δις ευρώ, σύμφωνα με το πρόγραμμα στήριξης του ΔΝΤ και της ΕΕ, και μέρος των χρημάτων αναμένεται να διατεθεί σε σχεδόν χρεοκοπημένες τράπεζες μεταξύ των οποίων είναι η Τράπεζα της Ιρλανδίας και η Αγκλο-ιρλανδική Τράπεζα.

Αυτά τα χρήματα θα καλύψουν και αρκετά από τα μπόνους (55 εκατομμύρια ευρώ) που έδωσαν στους υπαλλήλους τους οι τράπεζες κατά δη διάρκεια της κρίσης του ’08 ενώ αρκετοί ακτιβιστές εξετάζουν να κινηθούν νομικά ενάντια τους.

Η ιρλανδική κοινωνία βράζει και ενώ δεν έχει κλείσει μήνας από τη προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, τα βέλη κινούνται δυναμικά ενάντια στους τραπεζίτες.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki