Στοιχεία-σοκ από τα οποία προκύπτει πως ένα στα τρία ακίνητα του Δημοσίου είναι «καταπατημένα», με αποτέλεσμα να ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας για την αξιοποίησή τους, διαβίβασε στη Βουλή η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Αποστόλου. Στοιχεία-σοκ από τα οποία προκύπτει πως ένα στα τρία ακίνητα του Δημοσίου είναι «καταπατημένα», με αποτέλεσμα να ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας για την αξιοποίησή τους, διαβίβασε στη Βουλή η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Αποστόλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αποστείλει οι Κτηματικές Υπηρεσίες και τηρούνται ηλεκτρονικά στο αρχείο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου, τα φερόμενα ως «κατεχόμενα» ακίνητα ανέρχονται σε 28.300 σε σύνολο περίπου 90.000 ακινήτων και κατέχουν συνολική επιφάνεια μιας Αττικής, δηλαδή 403.000 στρεμμάτων, όταν η έκταση του Λεκανοπεδίου της Αττικής είναι 412.000 στρέμματα.
Για τα ακίνητα που φέρουν τον χαρακτήρα «ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ» στις Κτηματολογικές Εγγραφές, η Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων, με εγκύκλιο διαταγή της, έδωσε οδηγίες στις περιφερειακές της υπηρεσίες (κτηματικές) για την καλύτερη δυνατή προστασία της δημόσιας περιουσίας.
Όσον αφορά στην προστασία των καταπατημένων δημοσίων εκτάσεων αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας υπενθυμίζει ότι «λαμβάνονται μέτρα προστασίας (κατασταλτικά), τα οποία προβλέπονται από τις διατάξεις περί δημοσίων κτημάτων προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου».