Επέκταση των κινήτρων που ανακοινώθηκαν και σε άλλες περιοχές πέραν του Κεραμεικού, του Μεταξουργείου και του Γερανίου, ζητούν στελέχη της κτηματαγοράς, εκτιμώντας ότι τα φορολογικά μέτρα (ειδικά η μείωση των συντελεστών υπολογισμού του φόρου μεταβίβασης) πρέπει να ισχύσουν συνολικά για όλο το υποβαθμισμένο κέντρο της πόλης. Συγκεκριμένα ζητούν:
1 Φορολογική απαλλαγή για το κόστος αποκατάστασης των κατοικιών. Από τον φόρο εισοδήματος να εκπέσει το 80% της συνολικής δαπάνης αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του ακινήτου σε βάθος μιας δεκαετίας. Πλαφόν στο ύψος της δαπάνης και διαμορφώνεται στα 500-600 ευρώ ανά τετραγωνικό. Ουσιαστικά, με αυτό το μέτρο ο ιδιοκτήτης μπορεί να μειώσει το κόστος ανακατασκευής του ακινήτου του κατά 80%, υπό δύο όμως προϋποθέσεις:
* Οτι θα εμφανίζει αρκετά υψηλό εισόδημα ο αγοραστής του ακινήτου στην εφορία ώστε να έχει νόημα και η επιστροφή του φόρου.
* Οτι θα ιδιοκατοικήσει στο ακίνητο ή σε περίπτωση ενοικίασής του, θα επιλέξει πρόσωπο με τουλάχιστον τριπλάσιο εισόδημα από το ενοίκιο (ο δεύτερος όρος μάλλον μπορεί να ξεπεραστεί εύκολα, καθώς ο ιδιοκτήτης και ο ενοικιαστής μπορούν να εμφανίσουν όποιο τίμημα θέλουν κατόπιν συμφωνίας).
2 Το δεύτερο πακέτο παροχών αφορά ουσιαστικά τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ο οποίος θα υπολογίζεται με συντελεστή 3% και όχι 10%, όπως ισχύει σήμερα για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Επίσης, ανακοινώθηκε και μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Βέβαια, η δεύτερη παροχή είναι ουσιαστικά «ανενεργή» για περιπτώσεις υποψήφιων αγοραστών οι οποίοι καλύπτονται από το αφορολόγητο για αγορά κύριας κατοικίας.