Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το ράλυ του μαύρου χρυσού δυσχεραίνει την ανάκαμψη

Η ανάκαμψη της αγοράς θα βρεί στο δρόμο της ακόμα ένα εμπόδιο. Την άνοδο της τιμής του "μαύρου χρυσού..Ήδη οι τιμές του έχουν σημειώσει άλμα τις τελευταίες εβδομάδες και διαμορφώνονται στα 83 δολάρια στην αγορά της Νέας Υόρκης και στα 81 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου και διατυπώνονται προβλέψεις ότι οι τιμές θα διαμορφωθούν στα 90 δολάρια μέσα στο πρώτο τρίμηνο φέτος και θα φτάσουν τα 100 δολάρια το βαρέλι μέχρι το τέλος του 2010.

Η άνοδος των τιμών συνδέεται με τηνη αυξημένη ζήτηση από αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ασία  και στη Μέση Ανατολή. Κίνα , Ινδία αλλά και Βραζιλία πρωταγωνιστούν στο ράλυ της ζήτησης πετρελαίου καθώς οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανάπτυξη που θα πλησιάσει το ι 10%.
Σημαντικός παράγοντας που καθορίζει τις τιμές του πετρελαίου είναι η ισοτιμία του δολαρίου στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος. Δεδομένου ότι το πετρέλαιο αποτιμάται αποκλειστικά σε δολάρια, οι πετρελαιοπαραγωγοί χώρες έχουν συμφέρον να ανεβαίνουν οι τιμές κάθε φορά που το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί στις διεθνείς αγορές.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki