Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τρείς μεγάλες πόλεις ...συνεργάζονται

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δήμων Βόλου, Ηρακλείου και Καβάλας, για τον σχηματισμό πιλοτικού άξονα των τριών πόλεων, με στόχο τη δυναμική τουριστική ανάπτυξή τους, με μοχλό εξέλιξης τη δημιουργία σύγχρονων ταυτοτήτων προορισμού, υπέγραψαν οι δήμαρχοι Βόλου, Αλέκος Βούλγαρης, Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης και Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής.

Η υπογραφή του μνημονίου έγινε στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν οι τρεις δήμαρχοι στην έκθεση "Citties που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Σε ένα περιβάλλον διαρκώς εντεινόμενου ανταγωνισμού, οι τρεις δήμοι, συμφώνησαν αρχικά, στην ανάγκη μελέτης και υλοποίησης στρατηγικών ενδυνάμωσης της ανταγωνιστικότητάς τους, αναβάθμισης του τουριστικού τους προϊόντος, και στη συνέχεια στην οργανωμένη τουριστική προβολή των αναβαθμισμένων, πλέον, πόλεών τους, σε ομάδες στόχους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι δράσεις αυτές επικεντρώνονται στη δημιουργία διακριτής ταυτότητας του προορισμού, στην αξιοποίηση εξειδικευμένων τεχνικών marketing, στην εκμετάλλευση εστιασμένων ενεργειών προβολής και στην ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων διαδραστικής επικοινωνίας με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Όπως είναι γνωστό, η μεθοδολογία αυτή εφαρμόζεται διεθνώς από πολλές μικρές ή μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Οι σχετικές βέλτιστες πρακτικές διασφαλίζουν την αποφυγή λαθών και επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα της πρότασης και την εξαιρετική σχέση επένδυσης - αποτελέσματος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η συνεργασία των τριών πόλεων, η οποία αποβλέπει στη δημιουργία οικονομιών κλίμακας, θα βασισθεί στη συναίνεση και τη συνεργασία των κατοίκων και των φορέων τους, ενώ, η εμπειρία και η τεχνογνωσία που θα προκύψουν μπορεί να αποτελέσουν "εργαλεία" και για άλλες πόλεις ή προορισμούς της Ελλάδας, που θα επιθυμούν να εφαρμόσουν πρόγραμμα ταυτότητας προορισμού και οργανωμένης προβολής τους στο μέλλον.

Ως αντικείμενο της συνεργασίας των Δήμων-μελών ορίζονται, η ενημέρωση και υποστήριξη των δημοτικών αρχών των τριών πόλεων σε τεχνικό και συμβουλευτικό επίπεδο, για την αξιοποίηση των σχετικών διεθνών, κοινοτικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ο προγραμματισμός και συντονισμός ενεργειών πληροφόρησης, διάχυσης τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης των δήμων, των ΝΠΔΔ και των επιχειρήσεών τους και η ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειρίας, εξειδικευμένης γνώσης και στοιχείων που σχετίζονται με τον τουρισμό και τις σύγχρονες τάσεις και ανάγκες.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki