Στο λαβύρινθο των δικαστικών διεκδικήσεων έχουν εμπλακεί δύο ακίνητα φιλέτα του δημοσίου. Πρόκειται για το Ελληνικό και τον Αγ.Κοσμά όπου το δημόσιο καταγγέλει τις συμβάσεις με τις εταιρίες –πλειοδότες που είχαν κερδίσει τους διαγωνισμούς αξιοποίησης , οι οποίες όμως χαρακτηρίζουν άκυρες τις καταγγελίες. Παράλληλα διαιτησίες αλλά και προσφυγές στο ΣτΕ. Τις τελευταίες ημέρες η κοινοπραξία των J&P Aβαξ, ΓΕΚ, Βιοτέρ και Corfu Waterpark, , ανταλλάσει εξώδικα με την Ελληνικό ΑΕ, η οποία, , κατήγγειλε τη σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2007, ζητώντας από την κοινοπραξία άνω των 25 εκατ. ευρώ για διαφυγόντα κέρδη και ενοίκια που δεν έχουν καταβληθεί.
Η Πάρκα Αναψυχής και Αθλητισμού Ελληνικού ΑΕ, η εταιρεία που έχουν συστήσει οι ιδιώτες, υποστηρίζει ότι η καταγγελία της σύμβασης από πλευράς της Ελληνικό ΑΕ έχει γίνει με άκυρο και καταχρηστικό τρόπο. Την ίδια στιγμή για τη συγκεκριμένη παραχώρηση εκκρεμούν δύο διαιτησίες, η πρώτη για αποζημίωση ποσού ύψους 9,2 εκατ. ευρώ, που ζητούν οι ιδιώτες για έξοδα που έχουν γίνει έως τις 31/12/2010 και η δεύτερη για αναπροσαρμογή του μισθώματος (οι ιδιώτες έχουν προτείνει ένα σταθερό ενοίκιο και ένα επιπλέον ποσοστό επί των εσόδων). Σημειωτέον ότι για το συγκεκριμένο ακίνητο εκκρεμεί και προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τον Δικηγορικό Σύλλογο.
Αντίστοιχη κίνηση καταγγελίας της σύμβασης από την Ελληνικό ΑΕ ετοιμάζεται και για τη Σείριος ΑΕ, η οποία πρόσκειται στον Π. Πανούση και τον όμιλο της Αττικατ (η οποία με τη σειρά λόγω των μεγάλων προβλημάτων ρευστότητας έχει ακολουθήσει τον δρόμο του άρθρου 99). Η εταιρεία έχει αναλάβει την επένδυση αρχικού προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ για τη μεταολυμπιακή αξιοποίηση της Ολυμπιακής εγκατάστασης του Αγίου Κοσμά, ωστόσο και στην περίπτωση αυτή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της διαιτησίας, με την εταιρεία να επικαλείται προβλήματα ως προς τις αδειοδοτήσεις, αμφισβητήσεις για μέρος της έκτασης που διεκδικεί ο δήμος κ.τ.λ. και να μην καταβάλλει μισθώματα. Η εταιρεία προτίθεται, επίσης, να διεκδικήσει δικαστικά αποζημιώσεις.