Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αντισυνταγματικές διατάξεις του ασφαλιστικού

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου  συγκεκριμένες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Μεταξύ άλλων αντισυνταγματική κρίθηκε η ενοποίηση του ΙΚΑ με το ταμείο δημοσίων υπαλλήλων και η υπαγωγή στο ΙΚΑ των υπαλλήλων της Βουλής.
Επιπρόσθετα, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε αντισυνταγματική την ολοσχερή περικοπή της σύνταξης όταν ο συνταξιούχος εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ παράλληλα ζήτησε την εναρμόνιση των πλασματικών ετών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Αντισυνταγματική, σύμφωνα με την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι και διάταξη του άρθρου 8 που αναφέρει ότι μειώνονται οι συντάξεις της χήρας συζύγου, εφόσον η σύζυγος είχε μεγάλη (πλέον των δέκα ετών) διαφορά ηλικίας με τον αποβιώσαντα σύζυγο.
Τέλος, κρίθηκε ότι ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου πρέπει να αναδιατυπωθούν και άλλες να διευκρινιστούν.
Διευκρινίζεται ότι κατά τις προηγούμενες μέρες η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε επεξεργαστεί το ασφαλιστικό, που αφορούσε τόσο το δημόσιο, όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Η συνύπαρξη, ωστόσο, των δύο τομέων στο ίδιο νομοσχέδιο κρίθηκε αντισυνταγματική, με αποτέλεσμα να διαβιβαστεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που αφορά μόνο τον δημόσιο τομέα, του οποίου οι περισσότερες διατάξεις περιλαμβάνονταν στο προηγούμενο νομοσχέδιο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki