Ενώ στην Ελλάδα , ο φόβος και η ανασφάλεια απομακρύνει τους έλληνες απο την αγορά ακινήτων σημαντικά κεφάλαια που κατ΄ελάχιστους υπολογισμούς ξεπερνούν τα 5 δισ. επενδύονται στο εξωτερικό. Αυτά τα κεφάλαια δεν αφορύν μόνο τους πολύ πλούσιους αλλά και ανθρώπους της μεσαίας τάξης οι όποίοι αναζητούν ασφαλές καταφύγιο για τις αποταμιεύσεις του. Αν το ίδιο ποσό χρημάτων είχε επενδυθεί στην Ελλάδα , τότε η ύφεση θα ήταν σημαντικά χαμηλότερη αφού οι επενδύσεις σε κατοικία τουλάχιστον το 2011 θα ήταν διπλάσιες. Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι ο έλληνας εξακολουθεί να εμπιστεύεται το ακίνητο αλλά δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στις προθέσεις αυτών που καθορίζουν τη τύχη της χώρας.
Ο πιο δημοφιλής προορισμός είναι φυσικά το Λονδίνο, ωστόσο, τους τελευταίους μήνες εκρηκτική είναι η αύξηση της ζήτησης για... γερμανικά ακίνητα. Η ασφάλεια της γερμανικής οικονομίας, οι υψηλές αποδόσεις που φτάνουν το 8% για κατοικίες και η ταχύτατη ενοικίασή τους είναι οι βασικοί λόγοι της έκρηξης της ζήτησης για τη Γερμανία.Στη Γερμανία μπορεί κανείς να βρει σπίτια με 200 χιλ. ευρώ, αλλά και επενδυτικά ακίνητα από 700 χιλ. ευρώ και πάνω. Στις καλές περιοχές του Βερολίνου το κόστος ξεπερνά τα 8.000 ευρώ/τ.μ. Η ζήτηση για Γαλλία - Ελβετία δεν αφορά μόνο τα σαλέ αλλά και πολυτελείς κατοικίες σε Ζυρίχη, Γενεύη, Βέρνη, Λουκέρνη, Νίκαια, Μασσαλία και στο Μονακό.
Στην Τουρκία, κάποιες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι 10.000 ακίνητα έχουν περάσει στα χέρια Ελλήνων. Η Προύσα, η Κωνσταντινούπολη, η Αττάλεια και η Αλικαρνασσός είναι οι περιοχές με τη μεγαλύτερη ζήτηση. Στα παράλια της Μικράς Ασίας πωλούνται διαμερίσματα με θέα στη θάλασσα αντί 50 χιλ. ευρώ. Επίσης πολλοί , έχουν αποκτήσει σπίτια στο Μπάνσκο, το Μπόροβετς, το Παμπόροβο, όπου τα νεόδμητα σπίτια πωλούνται 400-800 ευρώ/τ.μ. και 1.000 ευρώ/τ.μ. τα πολυτελή σπίτια πλήρως επιπλωμένα.