Οι δηλώσεις του Στρος Καν για τις συζητήσεις με τον κ.Παπανδρέου από τον Δεκέμβριο 2009 ουσιαστικά επιβεβαιώνει την αρθρογραφία του realestatenews.gr από το φθινόπωρο του 2009 μέχρι τα μέσα του 2010. Αντι σχολίων σας παραθέτουμε άρθρα που αναρτήθηκαν από την ηλεκτρονική εφημερίδα απο τις εκλογές του 2009 μέχρο τον Απρίλιο 2010 και εσείς ας βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:
Αρθρο 1ο 26/11/2009 :
"Έχετε ακούσει ποτέ κάποιον που να αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας να βγαίνει δημοσίως και όχι μόνο να το διαλαλεί αλλά και να προαναγγέλλει την χρεωκοπία του; Μάλλον όχι θα απαντήσετε. Αυτό όμως δεν φαίνεται να ισχύει για το ελληνικό δημόσιο το οποίο με κάθε δυνατό τρόπο τον τελευταίο ενάμιση μήνα κραυγάζει για να το ακούσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ότι βρίσκεται μισό βήμα πριν την χρεωκοπία. Από τη μία ο κ. Προβόπουλος , από την άλλη ο κ. Παπακωνσταντίνου με πιο ήπιους τόνους ο πρωθυπουργός και γενικά όλοι οι κυβερνητικοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΜΕ. Προσωπική άποψη του γράφοντος είναι ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΜΕ αφού η ελληνική οικονομία έχει περάσει από χειρότερους σκοπέλους στο παρελθόν και τελικά κατάφερε όχι μόνο να τους αποφύγει αλλά και «ανοίξει πανιά» για καλύτερες μέρες . Και αυτό το ξέρουν πολύ καλύτερα από τον γράφοντα αυτοί που έχουν πρόσβαση στα επίσημα στοιχεία και είναι υπεύθυνοι για την διαχείριση του ελληνικού κράτους. Αν ο συλλογισμός αυτός είναι σωστός τότε ανακύπτουν κάποια ερωτήματα και πρώτο από όλα ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ. Η απάντηση σίγουρα δεν είναι εύκολη. Λόγω απειρίας θα μπορούσαν να ισχυριστούν κάποιοι. Για να δικαιολογηθεί η αναντιστοιχία μεταξύ εξαγγελιών και τρέχουσας πολιτικής διαχείρισης κάποιοι άλλοι. Για να αναδειχθούν ως διαχειριστές θα απαντούσαν κάποιοι τρίτοι. Όποια και αν είναι η απάντηση , η αλήθεια είναι ότι οι κραυγές έχουν για την χώρα ένα τεράστιο κόστος. Δημοσιονομικό καταρχήν , αφού επιτρέπει στους ραντιέρηδες ντόπιους και ξένους να κερδοσκοπούν –με άλλοθι- μέσω των sreads. Εθνικό , αφού επιτρέπει σε Τρισε , Αλμούνια και όλους τους άλλους της Ε.Ε. και των διεθνών οργανισμών να διασύρουν την χώρα και τους έλληνες. Ηθικό, αφού εμφανιζόμαστε χωρίς κανένας από τους πολιτικούς υπεύθυνους να έχει αρθρώσει μία κουβέντα διαμαρτυρίας ως οι «απατεώνες της Ευρώπης». Πολιτικό, αφού η διγλωσσία απαξιώνει ένα ήδη ξεχαρβαλωμένο πολιτικό σύστημα . Για όλους αυτούς τους λόγους , το www.realestatenews.gr δεν πρόκειται να αφιερώσει ούτε μία ΛΕΞΗ σε «ειδήσεις» που συντηρούν και συμβάλλουν στο να γίνει το δημοσιονομικό πρόβλημα ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ. ΥΓ Η ιστορία με τον τσοπάνη και τα πρόβατα ίσως να ταιριάζει γάντι στην περίπτωση μας"
Αρθρο 2ο 2/1/2010:
"Το πρόβλημα που φαίνεται ότι αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση είναι ότι δεν μπορεί να βρεί τα όρια μεταξύ του πολιτκού ρεαλισμού, των προεκλογικών εξαγγελιών και της πολιτικής επικοινωνίας που έχει επιλέξει να ακολουθήσει. 'Εχει ενδιαφέρον να δεί κανείς τις τρείς αυτές παραμέτρους. Η πολιτική επικοινωνίας βασίστηκε στην λογική και της προηγούμενης Κυβέρνησης που θέλει να φταίνε για όλα οι προηγούμενοι. Έτσι και η ίδια με μία δική της εκδοχή απογραφή φούσκωσε το έλλειμμα και προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της επιλογής της δημιούργησε ένα φοβικό κλίμα στην αγορά προσδοκώντας την αποδοχή των όποιων μέτρων έχει το συρτάρι της και τα οποία προσπαθεί να νομιμοποιήσει μέσω του διαλόγου. Φυσικά η ζημιά που έχει γίνει είναι σχεδόν ανεπανόρθωτη. Φίλος , διευθυντής κεντρικού τραπεζικού καταστήματος έλεγε ότι τουλάχιστον οι μισοί απο τους καταθέτες με υπόλοιπο λογαριασμού άνω των 200.000 ρωτούν τι να κάνουν τα χρήματα τους. Για την οικοδομή καλύτερα να μη το σκεφτόμαστε. Έχουν παγώσει τα πάντα έκτος απο τις γονικές παροχές. Ήλθαν στην διάρκεια της εβδομάδας και οι πληροφορίες για αλλαγές στο καθεστώς των οικοδομικών αδειών και το κακό ολοκληρώθηκε.Φυσικά , έχει και τις προεκλογικές της εξαγγελίες να εφαρμόσει αλλά φαίνεται ότι η δημιουργία ένος κλίματος που θέλει τους μισούς έλληνες να θεωρούν τους υπόλοιπους μισούς ως κλέφτες απατεώνες και φοροφυγάδες είναι η μοναδική απάντηση που μπορεί να τη βολεύει.Ξεχνά όμως , ότι ανάμεσα στους δεύτερους υπάρχουν και εκείνοι που την επέλεξαν βασιζόμενοι σε αυτές τις εξαγγελίες. Με μαθηματική ακρίβεια τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο απο το οποίο δεν την γλυτώνουν ούτε τα περισσότερα μμε τα οποία έχουν αποδυθεί σε ένα άκριτο αγώνα τρομοκρατίας της κοινής γνώμης αποκρύπτοντας ή αποσιωπώντας παραμέτρους των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας. Η συγκάλυψη αυτή που δεν είμαι σίγουρος αν οφείλεται σε άγνοια ή σε συνειδητή επιλογή σίγουρα θα γίνει μπουμεραγκ για όλους. Η μοναδική διέξοδος σε αυτό το αδιέξοδο είναι η πολιτική του ρεαλισμού και της συμμετοχής. Ας δούνε το παράδειγμα της γειτονικής Ιταλίας και θα καταλάβουν που βρίσκεται το μονοπάτι για την έξοδο απο τη κρίση."
Αρθρο 3ο 9/2/2010:
"Ένα γνωστό παραμύθι αφορά στον Χότζα, στο γαϊδαρό του και στη τροφή του. Κάτι τέτοιο βιώνουμε στην Ελλάδα του 2010. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη φορολογία , την εισοδηματική πολιτική και το ασφαλιστικό είναι ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ καθώς αφαιρούν οποιαδήποτε αναπτυξιακή διάσταση απο την οικονομική πολιτική. Αναρωτιέται κανείς αν χρειάστηκαν σχεδόν 130 μέρες για να "παγώσουν" οι μισθοί και οι προσλήψεις, να φορολογηθεί ότι κινείται και να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Έχοντας μία εμπειρία στην οικονομία πιστεύω ότι η απαιτούμενη σκέψη για όλα αυτά δεν ξεπερνά τις 24 ώρες. Αν μάλιστα κάποιος πιέζεται δεν έχει παρά να αναζητήσει τις εκθέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τότε έχει όλο το πακέτο σε πολυτελές και ακριβό περιτύλιγμα. Επομένως σε τι ήταν χρήσιμες οι 130 μέρες; Μα προφανώς για να προετοιμαστεί ο έλληνας να αποδεκτεί το πακέτο που του ετοίμαζαν. Οι υποψιασμένοι το κατάλαβαν απο το παιγνίδι που παίχτηκε με το έλλειμμα και που ξεκίνησε λίγες μέρες πριν τις εκλογές με πρωταγωνιστές τον κεντρικό τραπεζίτη και τον σημερινό υπουργό Οικονομικών. Φυσικά στη πορεία το παιγνίδι στράβωσε , δεν το ήξεραν και καλά και έτσι το πρόβλημα τους πλάκωσε. Εγώ αναρωτιέμαι αν οι έλληνες τα ήξεραν απο το Σεπτέμβριο... "
Αρθρο 4ο 9/4/2010:
"Παρακολούθησα σήμερα τα δελτία ειδήσεων των 20:00 απο τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας και πραγματικά μου δημιουργήθηκαν πολλές απορίες οι οποίες πολύ φοβούμαι ότι θα μείνουν αναπάντητες για πολύ καιρό. Ετσι οι περισσότεροι τηλεσχολιαστές αντιμετώπιζαν την προσφυγή στο ΔΝΤ ή στον μηχανισμό της Ευρωστήριξης περίπου ως αναγκαίο κακό. Κανείς όμως δεν αναρωτήθηκε πως φτάσαμε ως εδώ. Αφού κανείς δεν έθεσε ορισμένα απλά ερωτήματα όπως:
1.Ποιός-ή ποιοί- ήταν εκείνοι που διαχειρίστηκαν την υπόθεση του ελλείμματος;
2.Γιατί ακολούθησαν την πολιτική Αλογοσκούφη του 2004 και το 2009;
3.Γιατί επέλεξαν να βγούν και να μιλήσουν για έλλειμμα πάνω απο 12% όταν και αυτό ακόμα το ΔΝΤ το καλοκαίρι μιλούσε για έλλειμα που στην χειρότερη των περιπτωσεων δεν θα ξεπερνούσε το 8% (όσο είναι και της Γαλλίας);
4.Γιατί έδωσαν όπλα σε όλους αυτούς που σήμερα πλουτίζουν με τα ελληνικά ομόλογα να στήσουν το παιγνίδι τους με επίσημα ελληνικά έγγραφα (σ.σ. την έκθεση των εμπειρογνωμόνων για το δημόσιο χρέος που "ανοίγει πληγές" ακόμα και εκεί που δεν υπαρχουν)
5.Αν υπάρχουν και ποιοί είναι οι έλληνες κεφαλαιούχοι που επωφελούνται απο τα τεράστια επιτόκια δανεισμού;
6.Πως είναι δυνατόν μία ολόκληρη χώρα να βρίσκεται όμηρος των οργανισμών αξιολόγησης του χρέους ;
7.Ποιές δουλειές πήραν αυτοί οι περίφημοι τραπεζικοί οίκοι απο την Ελλάδα τα τελευταία είκοσι χρόνια και με τι αμοιβές;
8.Πως πήραν αυτές τις δουλειές;
9.Τι έκαναν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού για να διαφυλάξουν την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό εκτός απο το να μιλούν για ένα λαό(οι ψηφοφόροι) διεφθαρμένο και ρέμπελο;
10.Γιατί ενώ ήξεραν το πρόβλημα απο τον Οκτώβριο (2/10) δεν ενεργοποίησαν μηχανισμούς και πολιτικές ώστε να περιορίσουν το έλλειμμα και τις μετέθεσαν για φέτος π.χ. ημιυπαίθριοι;
Και κάτι τελευταίο. Καλά δεν μπορούμε να δανειστούμε φτηνά γιατί φταίνε οι ξένες αγορές. Όμως ποιός τους έχει εμποδίσει να βελτιώσουν το πρόσωπο της υγείας; ποιός τους εμποδίζει να αισθανόμαστε ασφαλείς στις γειτονιές και στους δρόμους; ποιός τους εμποδίζει να περιορίσουν το "γρηγορόσημο"; ποιός τους αμποδίζει να βγάζουν γρήγορα τις συντάξεις; Μήπως και σε αυτό φταίνε οι ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ;"