Την προηγούμενη εβδομάδα κάποιες τράπεζες ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να βοηθήσουν με ρυθμίσεις τους δανειολήπτες που δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους. Αν και οι προθέσεις εμφανίζονται αγαθές εντούτοις μόλις ο δανειολήπτης φτάσει στο γκισέ μπορεί να διαπιστώσει ότι στο βάθος του τούνελ βρίσκονται άλλες προθέσεις για το λόγο αυτό προσοχή σε τρία σημεία:
1ο : Στην περίπτωση που το δάνειο δεν έχει προσημείωση για κάποιο ακίνητο τότε είναι πιθανό , να τεθεί προσημείωση σε κάποιο ακίνητο του δανειολήπτη . Η προοπτική αυτή διευκολύνει όπως είναι φυσικό την τράπεζα να εισπράξει σε περίπτωση αδυναμίας τους δανειολήπτη με μεγαλύτερη ευκολία τα χρήματα της αφού μπορεί να θέσει σε καθεστώς μόνιμης απειλής με το σπίτι ή το οποιοδήποτε άλλο ακίνητο έχει προσημειωμένο. Μία άλλη παραλλαγή είναι να ζητηθεί και πρόσθετη εγγύηση με την προσημείωση και άλλου ακινήτου του δανειολήπτη. Αυτό θα πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία αφού αν λόγω της κρίσης βρεθείτε σε αδυναμία αποπληρωμής τότε τα περιθώρια διαφυγής είναι ελάχιστα αφού τα κυκλώματα ….
2ο : Στην περίπτωση που στο δάνειο δεν υπάρχει εγγυητής είναι πιθανό να ζητηθεί κάποιος εγγυητής με ακίνητα περιουσιακά στοιχεία. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα διαδεδομένη πρακτική για να καλυφθεί πολλαπλώς το ποσό της οφειλής. Καλό θα ήταν στην σημερινή συγκυρία να το αποφύγετε…
3ο : Υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί ένα εφάπαξ ποσό ώστε να προχωρήσει η ρύθμιση του δανείου . Το ύψος του ποσού μπορεί να ποικίλει ανάλογα την τράπεζα και το ύψος της οφειλής . Ενδεχομένως αν το ποσό είναι σχετικά μικρό να είναι συμφέρουσα η καταβολή του αφού με τον τρόπο αυτό θα μπει μία τάξη στα οικονομικά σας…