Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τι αλλάζει στο ΜΕΤΡΟ

Τον δρόμο της υλοποίησης παίρνει η σημαντικότερη επέκταση του μετρό της Αθήνας και συγκεκριμένα η γραμμή 4 που περνά από πυκνοκατοικημένες γειτονιές της πρωτεύουσας. Το υπουργείο Υποδομών έχει ετοιμάσει φάκελο με τις προδιαγραφές του έργου και θα τον καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προκειμένου να λάβει δανειοδότηση.

Ωστόσο, ήδη το έργο έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό προγραμματισμό για την περίοδο 2014-2020. Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται κλιμάκιο της ΕΤΕπ το οποίο θα έρθει σε διαπραγματεύσεις  για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο αναμένεται να ανατρέψει πλήρως τον συγκοινωνιακό χάρτη της πρωτεύουσας μόλις ολοκληρωθεί.

Το έργο έχει προϋπολογισμό γύρω στο 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 50% αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από την ΕΤΕπ.

Η γραμμή 4 του μετρό θα εκτείνεται από το Άλσος Βεΐκου έως και τον Ευαγγελισμό και προβλέπει τη δημιουργία 9 σταθμών, συνολικής έκτασης 8,9 χλμ.

Η γραμμή 4 του μετρό θα εκτείνεται από το Άλσος Βεΐκου έως και τον Ευαγγελισμό,ενώ προβλέπεται η δημιουργία εννέα σταθμών, συνολικής έκτασης 8,9 χλμ.

Η γραμμή 4 του μετρό θα εκτείνεται από το Άλσος Βεΐκου έως και τον Ευαγγελισμό,ενώ προβλέπεται η δημιουργία εννέα σταθμών, συνολικής έκτασης 8,9 χλμ.

Θα ξεκινά από το Άλσος Βεΐκου, διασχίζοντας τους σταθμούς: Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Πανεπιστήμιο, Κολωνάκι, καταλήγοντας στο σημερινό σταθμό του Ευαγγελισμού. Ωστόσο, η πλήρης ανάπτυξη της γραμμής 4 περιλαμβάνει 29 σταθμούς, συνολικής έκτασης 33 χλμ., με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται στα 3,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς της «Αττικό Μετρό» οι επεκτάσεις που αναμένεται να προωθηθούν μετά την κατασκευή του τμήματος Άλσος Βεΐκου - Ευαγγελισμός είναι οι εξής:

Ευαγγελισμός - Μαρούσι: Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο τμήμα της γραμμής 4, καθώς περιλαμβάνει 10 σταθμούς και 10 χιλιόμετρα υπόγειας γραμμής. Θεωρητικά θα δημοπρατηθεί μετά το 2015.

Άλσος Βεΐκου - Περισσός: Είναι μία σημαντική επέκταση πιθανότατα με 2 σταθμούς που θα ενώσει τη γραμμή 4 με τη γραμμή 1 του Μετρό στο σταθμό Περισσός δίνοντας πολλαπλές δυνατότητες μετακίνησης στους επιβάτες.

Μαρούσι - Εθνική Οδός: Η επέκταση εντάσσεται μάλλον στη Γ' φάση των επεκτάσεων, καθώς για να ξεκινήσει πρέπει να έχει -έστω- ξεκινήσει η κατασκευή της γραμμής μέχρι το Μαρούσι. Η επέκταση αυτή θα περιλαμβάνει 3 σταθμούς, ενώ θα φτάσει στην Εθνική Οδό περνώντας από τις περιοχές Πεύκης και Λυκόβρυσης.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki