Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πως διώχνουν τις επενδύσεις

Το φορολογικό καθεστώς που ισχύει στην Ελλάδα εμποδίζει την επανάκαμψη κεφαλαίων στην αγορά αστικών επαγγελματικών και εμπορικών ακινήτων. Οπως αναφέρει η μελέτη ένας ιδιοκτήτης ακινήτων καθώς και ένας δυνητικός επενδυτής θα πρέπει να εκτιμήσει:

1)Τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) η επιβάρυνση του οποίου σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας κυμαίνεται από 0,3% έως 0,6% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου με πολύ υψηλότερη επιβάρυνση στα εντός σχεδίου ακίνητα σε σχέση με τα εκτός σχεδίου οικόπεδα και αγροτεμάχια.

2)Τον φόρο μισθωμάτων η κλίμακα του οποίου διευρύνθηκε και ανέρχεται στο 10% για ενοίκια έως 10000 ευρώ και στο 33% για το υπερβάλλον ποσό.Εαν συνεκτιμήσουμε ότι η μέση ετήσια απόδοση των ακινήτων εισοδήματος κυμαίνεται από 2,8% έως 3,8% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου τότε ο μέσος φόρος επι των ετήσιων μισθωμάτων ισοδυναμεί με το 0,6% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

3)Τον φόρο υπεραξίας ακινήτων ο οποίος προσδιορίζεται στο 15% επι της διαφοράς της τιμής κτήσης με την τελική τιμή πώλησης του ακινήτου.

4)Τον ΤΑΠ που είναι φόρος κατοχής και αποδίδεται μέσω της ΔΕΗ

Το φορολογικό αυτό πλαίσιο, δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ευνοικό για την επανάκαμψη κεφαλαίων στην αγορά αστικών επαγγελματικών και εμπορικών ακινήτων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki