Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η οθόνη και οι υπεραξίες

Οι κινηματογραφικές και οι τηλεοπτικές παραγωγές, μπορεί να δώσουν ανάσα ζωής στην αγορά εξοχικής κατοικίας και στον τουρισμό, καθώς μπορεί να αποτελέσουν "κράχτη" για αγορές εξοχικών από εκατομμύρια υποψήφιους από ολόκληρο τον κόσμο. Όσο και αν ακούγεται παράξενο μία κινηματογραφική ή τηλεοπτική παραγωγή μπορεί να δώσει υπεραξία στην...επένδυση σας.

Η Ελλάδα από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα έχει προσελκύσει ξένες παραγωγές για την πραγματοποίηση κινηματογραφικών ταινιών και ντοκιμαντέρ, χάρη στις φυσικές της ομορφιές, τα ιστορικά της μνημεία, αλλά και την αξιοπιστία των εγχώριων κινηματογραφιστών και τεχνικών.

Η πρώτη σημαντική παραγωγή τοποθετείται στο 1957, όταν στην Ύδρα πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «Boy on aDolphin» από ξένο κινηματογραφικό συνεργείο, ενώ το 1961 πραγματοποιήθηκαν στην Ρόδο τα γυρίσματα της ταινίας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε». Το 1962 η ταινία «Ποτέ την Κυριακή» του Ζιλ Ντασέν απέσπασε το βραβείο Oscar για τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Καννών. Μια διετία αργότερα, η ταινία «Zorba the Greek» του Μιχάλη Κακογιάννη κερδίζει τρία Oscar (β' γυναικείου ρόλου, σκηνογραφίας και φωτογραφίας) και αναδεικνύει την Κρήτη σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Παράλληλα, την προηγούμενη δεκαετία κινηματογραφικές παραγωγές των στούντιο του Χόλιγουντ που γυρίστηκαν (τουλάχιστον εν μέρει) στην Ελλάδα, όπως Mamma Mia και Captain Corelli’s Mandolin, έτυχαν σημαντικής αποδοχής από το κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο.Και φυσικά προσέλκυσαν το ενδιαφέρον για την περιοχή καθώς και σημαντικές υπεραξίες...

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki