Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ακίνητα:Οι περιοχές που θα δώσουν κέρδη

Η κρίση που πλήττει την αγορά δεν έχει περιορίσει εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες να σκέπτονται τις ευκαιρίες που ξεπηδήσουν από την ύφεση. Σίγουρα ευκαιρίες υπάρχουν, αλλά αυτό που εξακολουθεί να είναι αβέβαιο είναι , ο χρόνος που θα απαιτηθεί προκειμένου να αρχίσουν να αποδίδουν κέρδη. Εμείς, στο realestatenews.gr , ζητήσαμε την γνώμη ανθρώπων της αγοράς για να εντοπίσουμε , τις περιοχές «ευκαιρίες» με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να προσφέρουν σημαντικές υπεραξίες την «επόμενη μέρα».

Αττική

Οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούν, ότι οι αγορές που υπόσχονται σημαντικά κέρδη είναι κυρίως αυτές της δυτικής Αττικής αλλά και οι δήμοι του Πειραιά. Οι περιοχές αυτές έχουν επηρεαστεί κυρίως από την ανεργία και η υποχώρηση των τιμών συνδέεται με τον μεγάλο αριθμό ανέργων που κατοικούν σε αυτή. Αυτός είναι ο λόγος που το μέσο επίπεδο των τιμών κατέγραψε υποχώρηση της τάξης του 20%. Η ευκαιρία , θα ξεπηδήσει από το ίδιο το πρόβλημα καθώς, η ανάκαμψη της οικονομίας θα επηρεάσει την αγορά εργασίας αρχικά στις περιοχές αυτές ,με αποτέλεσμα , η αύξηση της ζήτησης για κατοικίες να εμφανιστεί πιο γρήγορα σε σχέση με τις ώριμες αγορές της Αττικής.

Στις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας , οι ειδικοί θεωρούν ότι η εξέλιξη των τιμών θα κινηθεί σε λογικά πλαίσια. Συγκεκριμένα υποστηρίζουν, ότι σε αγορές όπως το Μεταξουργείο και το Κεραμεικό, οι σημερινές τιμές έχουν ενσωματώσει τις προσδοκίες, ενώ σε αγορές που βρίσκονται στον άξονα της Πατησίων, η αναθέρμανση του ενδιαφέροντος συναρτάται σε σημαντικό βαθμό από την εγκληματικότητα και την εθνολογική σύνθεση του πληθυσμού. Και οι δύο αυτοί παράμετροι δεν προβλέπεται να διαφοροποιηθούν σημαντικά τουλάχιστον στο εγγύς χρονικό διάστημα.

Θεσσαλονίκη

Η δυτική Θεσσαλονίκη εκτιμάται ότι προσφέρει σε προοπτική πενταετίας , υψηλότερα περιθώρια απόδοσης , αφού και εκεί οι αγορές των επιμέρους περιοχών εξαρτώνται άμεσα από την εξέλιξη της απασχόλησης.

Πάντως δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί , το γεγονός ότι χιλιάδες στρέμματα γης βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης στο σχέδιο πόλης και αυτό είναι ένα στοιχείο που μπορεί να προσφέρει μελλοντικά κέρδη. Προσοχή όμως , άλλο οι ανακοινώσεις και άλλο η υλοποίηση τους. Τι σημαίνει αυτό; Αν ποντάρετε σε εκτός σχεδίου γης μπορεί να περιμένετε και 20 χρόνια για να «ανταμειφθεί» η επιλογή σας.

Αστικά Κέντρα

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι οι αγορές εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης είναι πιο ανθεκτικές στην κρίση και περισσότερο ευέλικτες στην ανάκαμψη. Εν μέρει έχουν δίκιο , αλλά ξεχνούν το ρόλο του φοιτητικού πληθυσμού στην διαδικασία μεγέθυνσης των αγορών αυτών. Τι σημαίνει αυτό; Η επένδυση σε κάποιο από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας θα πρέπει να γίνει αφού, ληφθούν υπόψη τα σχέδια για τα τοπικά ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σε κάθε περίπτωση στις αγορές αυτές, το επενδυτικό ενδιαφέρον αφορά κυρίως κατοικίες μικρού και μεσαίου μεγέθους. Και κάτι τελευταίο: σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν τις δημογραφικές προοπτικές, στις συγκεκριμένες αγορές δεν προβλέπεται αύξηση πληθυσμού για το διάστημα μέχρι το 2050.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki