Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Εγκαίνια του Τιτάνα στην Αλβανία

Τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010, εγκαινιάστηκε επίσημα το εργοστάσιο Antea Cement που βρίσκεται στην περιοχή Boka e Kuqe. Η ANTEA Cement αποτελεί μέρος του Ομίλου Τσιμέντων Τιτάν, πολυ-περιφερειακού παραγωγού τσιμέντου.
Μέτοχοι στην Antea Cement είναι επίσης η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και ο Διεθνής Χρηματοδοτικός Οργανισμός (IFC) της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, κ. Σαλί Μπερίσα τίμησε και πραγματοποίησε την τελετή των εγκαινίων με την παρουσία ανωτέρων κυβερνητικών αξιωματούχων, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, επιχειρηματικών εταίρων της ANTEA και στελεχών της EBRD, του IFC, της ANTEA και του Ομίλου Τιτάν.
Ο κ. Άγγελος Καλογεράκος, Γενικός Διευθυντής της ANTEA Cement, κατά την τελετή των εγκαινίων ανέφερε στους προσκεκλημένους ότι «Έχουμε δείξει μέχρι τώρα ότι οι πράξεις μας ανταποκρίνονται στις υποσχέσεις μας. Είμαστε αποφασισμένοι να αποτελέσουμε πρότυπο βέλτιστων μεθόδων στη χώρα και αυτό πρόκειται να κάνουμε.»
«Είναι πράγματι μια πολύ ιδιαίτερη ημέρα», είπε ο Περιφερειακός Διευθυντής του Ομίλου Τσιμέντων Τιτάν για τη ΝΑ Ευρώπη και Μέση Ανατολή, κ. Μιχαήλ Σιγάλας. «Είμαστε εδώ για να εγκαινιάσουμε επισήμως την πραγμάτωση ενός ονείρου που ξεκίνησε το 2005 και το οποίο έχει εξελιχθεί σε μία από τις πλέον προηγμένες τεχνολογικά μονάδες παραγωγής τσιμέντου στον κόσμο.»
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Τσιμέντων Τιτάν, κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων δήλωσε: «Έχουμε αναλάβει μια σημαντική μακροπρόθεσμη δέσμευση στην Αλβανία επειδή πιστεύουμε στο μέλλον της χώρας. Ως σοβαρός βιομηχανικός επενδυτής, επιθυμούμε να εξασφαλίσουμε κέρδος για τους μετόχους μας, αλλά θέλουμε να το κάνουμε με τρόπο που ωφελεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και την κοινωνία.»
Ο κ. Σαλί Μπερίσα κατά την τελετή δήλωσε ότι ήταν πολύ ευχαριστημένος που μπόρεσε να παρευρεθεί σε αυτή τη βιομηχανική εξέλιξη για την Αλβανία. «Τα εγκαίνια αυτού του εργοστασίου τσιμέντου αποτελεί σημαντικό γεγονός για την Αλβανία, είναι μεγάλης σπουδαιότητας για την ανάπτυξη της χώρας, έχει γίνει χρήση εξαιρετικής τεχνολογίας και έχουν προβλεφθεί διαδικασίες εξαγωγής. Είναι αναμφισβήτητο ότι υπάρχουν δυσκολίες που απορρέουν από την παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά επίσης είναι γεγονός ότι η αλβανική οικονομία είναι σφριγηλή, με αξιοθαύμαστο ρυθμό ανάπτυξης. Είμαι βέβαιος ότι το εργοστάσιο της ΑΝΤΕΑ σύντομα θα λειτουργεί στη μέγιστη παραγωγική δυνατότητά του. Διαβεβαιώνω ότι θα καταβάλω όλες τις αναγκαίες προσπάθειες ώστε η παραγωγή τσιμέντου να χρησιμοποιείται εντοπίως, προκειμένου να επιταχυνθεί η οικοδόμηση και η ανάπτυξη της χώρας. Θα καταβάλουμε επίσης κάθε δυνατή προσπάθεια και για την εξαγωγή αυτού του προϊόντος.»
Ο Όμιλος Τσιμέντων Τιτάν έχει ολοκληρώσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα την κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά συγκροτήματα στην Αλβανία, το εργοστάσιο τσιμέντου AΝΤΕΑ. Η σημαντική αυτή επένδυση ανήλθε σε 200 εκατ. Ευρώ και είναι μία από τις σπουδαιότερες στη χώρα. Η συνολική δυνατότητα παραγωγής του εργοστασίου είναι 1,5 εκατ. τόνοι ετησίως και έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες της αλβανικής αγοράς, καθώς και εξαγωγές.
Το εργοστάσιο κατασκευάστηκε κοντά στην περιοχή Boka e Kuqe στην Kruja και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια τσιμέντου στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την παραγωγή τσιμέντου είναι μία από τις πιο σύγχρονες και ευαίσθητες ως προς τη βιώσιμη ανάπτυξη. Εκτός από την παραγωγή τσιμέντου υψηλής ποιότητας, σε συμμόρφωση με τα διεθνή πρότυπα, ο Τιτάν υλοποιεί μια περιβαλλοντικά συνετή πολιτική, διαφυλάσσοντας και βελτιώνοντας χώρους πρασίνου.
Ο Τιτάν είναι ανεξάρτητος παραγωγός τσιμέντου και δομικών υλικών με περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο. Με έδρα την Ελλάδα, ο Όμιλος έχει παρουσία σε 12 χώρες και διατηρεί 13 εργοστάσια τσιμέντου σε όλο τον κόσμο. Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ έχει επιδιώξει να συνδυάσει τη λειτουργική αρτιότητα με το σεβασμό για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.
Το 2009, οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν διεθνώς σε 16 εκατ. τόνους τσιμέντου και συναφών υλικών, 4 εκατ. μ3 ετοίμου σκυροδέματος, περισσότερους από 15 εκατ. τόνους αδρανών υλικών και διαφόρων άλλων δομικών υλικών, όπως τσιμεντόλιθοι, ξηρά κονιάματα κλπ.
Η ANTEA έχει αποτελέσει πρότυπο για την ανάπτυξη ενός εντελώς νέου έργου (Greenfield Ρroject) και έχει ουσιαστικά καταστεί σημείο αναφοράς για παρόμοια έργα και τούτο έγκειται στη σύνθεση των μετόχων της. Ο IFC και η EBRD προσδίδουν τεράστια βαρύτητα στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και αυτό είναι απόλυτα παγιωμένο στον καταστατικό τους χάρτη και τις διαδικασίες τους και, φυσικά, σε όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις τους.
Ο ίδιος ο ΤΙΤΑΝ υπήρξε ανέκαθεν εταιρία που εφαρμόζει στην πράξη την ΕΚΕ και ως ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι βαθύτατα προσηλωμένος σε αυτό και έχει να επιδείξει εντυπωσιακές επιδόσεις. Ως εκ τούτου, η ΑΝΤΕΑ σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και διευθύνεται με την ΕΚΕ να αποτελεί μία από τις κύριες αξίες που στηρίζει η εταιρεία.
Αυτό έχει οδηγήσει σε εκτενή επιχειρηματικά σχέδια σε όλους τους τομείς:
• Περιβαλλοντικής Προστασίας
• Ασφάλειας στην Εργασία
• Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki