Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

«Δώστε λεφτά στα νοικοκυριά για την ανάπτυξη»



Δώστε λεφτά στα νοικοκυριά, μειώστε τη φορολογία και επενδύστε στις υποδομές αναφέρει στην τελευταία της έκθεση η Citigroup προς τους πελάτες της.
Επίσης καλεί τις κεντρικές τράπεζες σε ΗΠΑ, ευρωζώνη, Ιαπωνία και Βρετανία να «προσπαθήσουν τα πάντα» ώστε να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη.
Ειδικότεραμ στο κείμενο που υπογράφει ο επικεφαλής της Citi, ο Βίλεμ Μπάττερ αναφέρεται ένα σχέδιο τριών σημείων.

Πρώτον τα επιτόκια μειώνονται «μέχρι το μηδέν» κυρίως σε Βρετανία και ευρωζώνη όπου το κόστος του χρήματος απέχει ακόμη πολύ από το απόλυτο μηδέν. Δεύτερον, «πιο εφευρετικές μορφές» ποσοτικής χαλάρωσης για την στήριξη και άλλων τίτλων πέρα από τα κρατικά ομόλογα. Και τρίτον, να ρίξουν οι αρχές «λεφτά με το ελικόπτερο» ώστε να δοθεί ώθηση στην οικονομία.
Σε αυτό το σημείο η Citi αναφέρεται σε πολλές επιλογές όπως επενδύσεις σε υποδομές, άμεσες κρατικές πληρωμές στα νοικοκυριά ή μείωση της φορολογίας. Μέτρα δηλαδή που θα μπορούσαν να ωθήσουν σε «μόνιμη αύξηση της νομισματικής βάσης».

Οι αναλυτές της Citi αναγνωρίζουν ότι οι προτάσεις τους δύσκολα θα υιοθετηθούν κυρίως λόγω του φόβου για πληθωρισμό. Επισημαίνουν όμως, ότι πλέον οι ανεπτυγμένες οικονομίες βρίσκονται εγκλωβισμένες σε μία κατάσταση αποπληθωριστικών πιέσεων με υψηλό χρέος.

Πηγή: Ημερησία

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki