Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ακίνητα: Πως θα βρείτε πληροφορίες

Θέλετε να αγοράσετε ένα ακίνητο; ή να εκτιμήσετε κατα προσέγγιση τη τιμή του ; ή και να δείτε ποία είναι η κατάσταση που επικρατεί σε μία συγκεκριμένη γειτονιά; Αξίζει λοιπόν να εξετάσετε τη βοήθεια που μπορείτε να πάρετε απο το διαδίκτυο ή ακόμα και απο το κινητό τηλέφωνο σας.

Η πρώτη κίνηση είναι να κάνετε μία έρευνα αγοράς σε μεγάλες διαδικτυακές πύλες αγγελιών. Φυσικά το μεγάλο πρόβλημα είναι η πληθώρα των καταχωρήσεων και η αδυναμία να εντοπίσετε με ακρίβεια την περιοχή που σας ενδιαφέρει. Ως γνωστόν ακόμα και στις ίδιες περιοχές καταγράφονται μεγάλες διαφορές στις τιμές απο γειτονιά σε γειτονιά. Παρόλα αυτά όμως θα έχετε μία καταρχή αίσθηση των τιμών. Προσοχή , η αναζήτηση γίνεται πιο αποδοτική αν χρησιμοποιήσετε όλες τις παραμέτρους που παρέχουν οι μηχανές αναζήτησης και αφορούν κυρίως σε ποιοτικά στοιχεία όπως πχ εμβαδόν, αριθμός υπνοδωματίων κ.α.

Στην περίπτωση που θέλετε η αναζήτηση να είναι σχετικά πιο ρεαλιστική τότε οι ιστοσελίδες των μεσιτών αποδεικνύονται ακόμα πιο χρήσιμες. Προσοχή όμως , κάτι τέτοιο χρειάζεται ακόμα περισσότεροι δουλειά αφού προϋποθέτει να εντοπίσετε τους μεσίτες με την μεγαλύτερη δραστηριότητα στην περιοχή.

Μία ενδελεχής έρευνα αγοράς προϋποθέτει όχι μόνο την γνώση των τιμών αλλά και τις συνθήκες της προσφοράς. Μία καλή ένδειξη είναι ο αριθμός των καταχωρήσεων σε μεγάλες διαδικτυακές πύλες και η σύγκριση τους με άλλες αγορές που εμφανίζουν ανάλογα χαρακτηριστικά. Εξίσου σημαντική γνώση είναι και αυτή που αφορά το ρυθμό απορρόφησης των κατοικιών και τον απαιτούμενο χρόνο. Αν και τα πρωτογενή στοιχεία για περαιτέρω έρευνα και επεξεργασία είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο εντούτοις , πρόκειται για μία πολύμηνη διαδικασία η οποία όταν ολοκληρωθεί μπορεί να έχουν αλλάξει οι συνθήκες της αγοράς. Για το λόγο αυτό η επιτόπου έρευνα είναι η καλυτερη και η πιο αποτελεσματική.

Σημαντικό στοιχείο για την αξιολόγηση ενός ακινήτου είναι και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της γειτονιάς. Για παράδειγμα , πληροφορίες που αφορούν το πόσο καλές είναι οι τοπικές υπηρεσίες , το πόσο αποτελέσματικά είναι τοπικά σχολεία , τα ποσοστά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ή ακόμα και τα τοπικά ποσοστά εγκληματικότητας , είναι σίγουρα απαραίτητα στοιχεία που επηρεάζουν όχι μόνο την τρέχουσα αξία αλλά και την μελλοντική.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki