Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πως πούλησα το σπίτι μου...

Ο κ . Π πρόσφατα υπεγραψε τα συμβόλαια της πώλησης του σπιτιού που είχε στο Χαλάνδρι. Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε περίπου ένα χρόνο για να βγεί τον αγοραστή, αλλά ευτυχώς για αυτόν είχε την πολυτέλεια του χρόνου. Δεν χρώσταγε και τα παιδιά του ήταν βολεμένα με μία καλή δουλειά. Απλώς, όταν βγήκε στην σύνταξη πήρε την απόφαση να εγκαταστεθεί μόνιμα στο εξοχικό του, στην Κινέττα.

Ερώτηση: Ποια είναι η δυσκολότερη στιγμή στην διαδικασία εξεύρεσης αγοραστή;

Απάντηση: Όταν κάποιος έρχεται για να δει το σπίτι , ο πωλητής έχει πολύ λίγο χρόνο για να κάνει μια καλή πρώτη εντύπωση. Είχα ακούσει ότι, μέσα στο πρώτο λεπτό της εισόδου του σπιτιού, οι περισσότεροι αγοραστές μπορεί να παρουν την απόφαση να μην αγοράσουν βασισμένοι σε βάση πράγματα που φαινομενικά φαίνονται ασήμαντα.

Ερώτηση: Δηλαδή δώσατε μάχη για την πρώτη εντύπωση;

Απάντηση: Ακριβώς. Όλο αυτό το χρόνο προσπάθησα να κάνω τον υποψήφιο αγοραστή να νοιώσει άνετα και φιλικά.

Ερώτηση : Και τι κάνατε;

Απάντηση: Προχώρησα σε μερικές χαμηλού κόστους εργασίες:

• Βαψίματα στα κουφώματα

• Βαψίματα στην μπροστινή πόρτα

Ερώτηση: Μόνο αυτά;

Απάντηση :Σκεφτηκα , ότι η μυρώδιά από το σωτάρισμα του κρεμμυδιού ή μία άσχημα οσμή στην τουαλέτα, θα δρούσε απωθητικά και κάθε άνθρωπο. Ξεκίνησα λοιπόν την επιχείρηση «μυρωδιά». Κάθε φορά που ένας αγοραστής θα επισκέπτονταν το σπίτι προσπαθούσα να κλείσω ραντεβού τουλάχιστον 4 ώρες μετά από το μαγείρεμα. Παράλληλα , η τουαλέτα καθαριζόνταν σχολαστικά. Η μπανιέρα δεν έπρεπε να έχει σημάδια , οι βρύσες και τα μπρόυτζινα σκεύη έπρεπε να γυαλίζουν και τα πατάκια του μπάνιου να είναι σε άψοφη κατάσταση. Μισή ώρα πριν το ραντεβού τοποθετούσα αποσμητικά χώρου και άνοιγα τα πατζουρια για να μπεί ο ήλιος.

Ερώτηση: Τι σας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση από το μαραθώνιο των επισκέψεων;

Απαντηση: Το τρίτο μήνα από τοτε που ξεκίνησα να δείχνω το σπίτι μία κυρία ήλθε να δεί το σπίτι. Τα εγγόνια μου είχαν φύγει πριν από μισή ώρα και η σύζυγος μου δεν είχε προλάβει να τακτοποιήσει το σπίτι. Ο κυρία ,, καθώς πήγε προς την κουζίνα παραπάτησε στο λούτρινο αρκουδάκι που είχε πετάξει ο εγγονός μου. Δεν είπε τίποτε . Σε ένα πεντάλεπτο μας χαιρέτησε λέγοντας : «θα σας τηλεγωνήσω» , και εγώ συνειδητοποίησα ότι ένα ακατάστατο σπίτι είναι απωθητικό. Τότε ήταν που αποφάσισα να ακολουθήσω μερικές φτηνές λύσεις για να λύσω το «πρόβλημα ακαταστασία» Αγόρασα κουτιά αποθήκευσης για ρούχα, παιχνίδια βιβλία. Εβγαλα από την κουζίνα συσκευές που σπάνια χρησιμοποιούνταν. Πέταξα , διάφορα άχρηστα μικροαντικείμενα που είχα εγκαταλείψει στην βεράντα.

Ερώτηση : Υπήρχε κάτι που νομίζετε ότι θα έπρεπε να κάνετε προκειμένου να βελτιώσετε την εικόνα του σπιτιού αλλά το αμελήσατε;

Απάντηση : Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή πέρασε από το μυαλό μου: " τι εντύπωση θα έκανε στο υποψήφιο αγοραστή μία καμμένη λάμπα ή το σπασμένο πόμολο της ντουλάπας στο δωμάτιο του γιού μου;" Η αλλήθεια είναι ότι σκέφτηκα να αλλάξω τις λάμπες και τα πόμολα. Η δαπάνη ήταν μικρή αλλά ποτέ δεν πήρα την απόφαση να πάω στο διπλανό χρωματοπωλείο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki