Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πότε συμφέρει η αγορά

Συμφέρει σήμερα η αγορά ακινήτου; Σίγουρα ακόμα και ο πιο έγκριτος αναλυτής θα δυσκολεύονταν να δώσει μία σίγουρη απάντηση. Οι αβεβαιότητες που επικρατούν σήμερα στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια οικονομία είναι μεγάλες και σίγουρα μία μονολεκτική απάντηση θα έκρυβε μεγάλες πιθανότητες να διαψευστεί σύντομα. Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε σε μία περίοδο που η απόφαση για την αγορά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που συνδέονται κυρίως με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του καθένα ξεχωριστα. Εμείς προσπαθήσαμε να καταγράψουμε μερικά βασικά ερωτήματα που θα πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας πριν δώσετε οποιαδήποτε απάντηση:

1. Γιατί θέλετε να αγοράσετε ένα ακίνητο. Για ιδιόχρηση ή για επένδυση; Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία τότε θα πρέπει να εξετάσετε το βαθμό αμεσότητας της ανάγκης. Αν όμως ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία τότε θα πρέπει να το "βασανίσετε" περισσότερο θέτοντας ερωτήματα που αφορούν στην χρηματοδότηση της επένδυσης πχ αν θέλετε να χρηματοδοτήσετε την επένδυση από το έσοδο που προσφέρει μάλλον θα πρέπει να αναβάλλετε την απόφαση. Αν έχετε τα χρήματα αλλά στην συνέχεια στεγνώνετε από ρευστότητα τότε θα πρέπει πάλι να το σκεφτείτε πολλές φορές. Αν είστε επενδυτής που θέλετε άμεσα αποτελέσματα τότε σίγουρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Σε κάθε περίπτωση αξιολογήστε τις ανάγκες αλλά και το προφίλ σας και μετά αποφασίστε...

2.Αγοράζετε επειδή έχουν πέσει οι τιμές; Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πόσο θα πέσουν ακόμη οι τιμές. Όλα δείχνουν ότι η πτώση δεν θα ανακοπεί αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που και πότε θα σταματήσει. Οι πολιτικές και οικονομικές αβεβαιότητες καθιστούν κάθε πρόβλεψη παρακινδυνευμένη. Σε κάθε περίπτωση όμως οι πιθανότητες της κατάρρευσης είναι λιγότερες από εκείνες μίας λελογισμένης πτώσης. Αλλά , σήμερα τουλάχιστον και αυτό δεν μπορεί να το υποστηρίξει κανείς με ισχυρά επιχειρήματα. Ίσως μετά την 17η Ιουνίου το περιβάλλον γίνει πιο ξεκάθαρο σε σχέση με αυτό που ισχύει σήμερα.

3.Τι θα πρέπει να κάνετε όταν βρεθείτε μπροστά σε μία ευκαιρία; Να την αρπάξετε αλλά προηγουμένως θα πρέπει να είστε σίγουρος ότι πρόκειται για ευκαιρία. Ελέγξτε τεχνικά και νομικά το ακίνητο. Ελέγξτε το φορολογικό κόστος όχι μόνο της απόκτησης αλλά και της κτήσης. Κάνετε ένα στοιχειώδες οικονομικό πλάνο για την επόμενη τριετία με ένα πίνακα εισροών εκροών. Αν όλα δείχνουν ότι η αγορά συμφέρει τότε προχωρήστε . Σε διαφορετική περίπτωση ίσως είναι καλύτερα να περιμένετε. Πόσο; Μέχρι να προκύψει η επόμενη ευκαιρία.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki