Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πως θα διαχειριστείτε την κρίση

Η κρίση και κυρίως η ανασφάλεια της επόμενης μέρας μπορεί να μας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα αλλά ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος για όσους βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Προσπαθήσαμε λοιπόν να καταγράψουμε ορισμένες τρυκ τα οποία μπορούν να εκτονώσουν έστω και προσωρινά την κατάσταση. Σε περιόδους κρίσης, ο χρόνος είναι χρήμα. Δηλαδή αν οι εγκλωβισμένοι της κρίσης καταφέρουν να κερδίσουν χρόνο τότε μπορεί να ελπίζουν στην επόμενη μέρα. Η πρώτη κίνηση που πρέπει να γίνει για όποιους αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας είναι η προσφυγή στους ειδικούς.

Ένας νομικός για παράδειγμα μπορεί να σας εξηγήσει αναλυτικά, πως μπορείτε να χειριστείτε ένα δάνειο που βρίσκεται στο «κόκκινο» και τις επιλογές που έχει η τράπεζα. Μπορεί επίσης, να σας δώσει ένα χρονοδιάγραμμα των κινήσεων που μπορεί να κάνει η τράπεζα και των αντιμέτρων που μπορείτε και εσείς να εφαρμόσετε. Οι νομικές συμβουλές είναι απαραίτητες για όσους θέλουν μείωση των ενοικίων που πληρώνουν στους ιδιοκτήτες αλλά και για τους ιδιοκτήτες εκείνους που έχουν απέναντι τους κακόβουλους ενοικιαστές. Οι γνώσεις που προσφέρει ένας φοροτεχνικός μπορεί αποδειχθούν σωτήριες αν χρωστάτε στην εφορία ή για το πώς θα πληρώσετε λιγότερους φόρους σε περίπτωση μίας αγοράς ή ακόμα και ενοικίων που δεν εισπράττετε .

Από την άλλη πλευρά ένας μεσίτης , μπορεί να σας δώσει πληροφορίες τόσο ως προς το ύψος των ενοικίων για ένα ακίνητο που έχετε ήδη μισθωμένο σε ενοικιαστή που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα αλλά και για τον απαραίτητο χρόνο που απαιτηθεί προκειμένου να βρείτε για το ακίνητο νέο μισθωτή. Πρόκειται δηλαδή για πληροφορίες που είναι απολύτως απαραίτητες , πριν αποφασίσετε για μείωση ή διάλυση του μισθωτηρίου συμβολαίου.

Η γνώση των συνθηκών που ισχύουν σε κάθε αγορά είναι προϋπόθεση προκειμένου να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα που σας απασχολεί . Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η διαχείριση του προβλήματος. Τι σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε σε όλα να είμαστε αποτελεσματικοί. Επίσης αρκετοί είναι συναισθηματικά ευάλωτοι στην διαχείριση της κρίσης και για αυτό ίσως είναι καλύτερη η ανάθεση της διαχείρισης σε κάποιο επαγγελματία. Φυσικά , πάντα κάτω από την καθημερινή εποπτεία την δική σας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki