Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ακίνητα: Τα τρία "αγκάθια" των πωλητών

Αν η αγορά ενός σπιτιού έχει ένα βαθμό δυσκολίας η απόφαση για πώληση έχει τον διπλάσιο. Σήμερα που η αγορά ακινήτων είναι σε κρίση θα πρέπει να κόψετε τον ομφάλιο λώρο με το συναίσθημα και το μόνο που θα γυρίζει στο μυαλό σας είναι "ζημιές Vs κέρδη".

Για τον λόγο αυτό προσπαθήσαμε να κωδικοποιήσουμε όρισμένες απλές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε εάν ήλθε η ώρα να γίνετε πωλητης.

Εχω το καλύτερο ακίνητο!

Οι ιδιοκτήτες έρχονται πολλές φορές στην ανάγκη να αποφασίσουν την πώληση ένος ακινήτουπου αισθάνονται ότι είναι το καλύτερο στην αγορά .Τι γίνεται όμως όταν βλέπετε μια πτώση των τιμών καθημερινά και υπάρχει ο κίνδυνος απωλείών ημέρα με την ημέρα; Για να χρησιμοποιήσουμε ένα παράδειγμα στις ΗΠΑ , εκατομμύρια άνθρωποι επένδυσαν στην διάρκεια της δεκαετίας του ΄90 σε επιχειρήσεις τεχνολογίας. Η κρίση του ΄99 οδήγησε τις τιμές σε κατακόρυφη πτώση. Ενώ κάποιοι απο αυτούς είχαν επενδύσει τα χρήματα τους σε σωστές εταιρίες βρέθηκαν να έχουν σημαντικές απώλειες επειδή δεν πούλησαν την κατάλληλη στιγμή. Το ίδιο ακριβώς παράδειγμα μπορεί να μεταφερθεί και στην αγορά ακινήτων. Και για να μη προβληματίζεστε πολύ απλώς θα σας πούμε ότι σε περιόδους κρίσης κάτι που πωλείται με 100 ευρών σήμερα αύριο αγοράζεται με 80 αρκεί να είναι γεμάτη η τσέπη... Αυτό άλλωστε δεν έκανν με τα ελληνικά ομόλογα οι κερδοσκόποι τους μήνες που πέρασαν;

Συναισθηματικό δέσιμο!

Αν είστε συναισθηματικά συνδεδεμένοι με τα ακίνητα σας, θα καταλήξετε με απώλειες. Έτσι με διάφορες προφάσεις αναστέλετε την λήψη μίας ορθολογικής απόφασης με αποτέλεσμα , όταν -και εαν- την πάρετε να έχετε ήδη γραψει ζημιές.

Πότε ΘΑ πωλήσετε

Το πραγματικό μυστικό για να ξέρετε πότε ήλθε η ώρα να πουλήσετε είναι η συστηματική ενημέρωση. Είμαστε όλοι απασχολημένοι , αλλά αφιερώστε μερικά λεπτά από την ημέρα ή την εβδομάδα να μάθετε τι συμβαίνει με την αγορά , με την οικονομία και με τα ακίνητα σας ειδικότερα. Ανάγνωση είναι σαν ασφάλιση : όσα περισσότερα γνωρίζετε, τόσο περισσότερο θα είναι προστατευμένα. Δεν υπάρχει ακριβής επιστήμη για να ξέρετε πότε θα κάνετε την σωστή κίνηση , μόνο οι δείκτες που μπορούν να δώσουν στοιχεία. Μαθαίνοντας από τα λάθη των άλλων είναι μια στρατηγική που σας βοηθά να αποφύγετε τα ίδια αυτά τα λάθη . Η γνώση είναι δύναμη.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki