Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα βήματα για την πώληση

Ξέρετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην πώληση μετοχών και ακινήτων; Στην μία περίπτωση αρκεί να δώσετε μία εντολή ενώ η άλλη αλλάζει την καθημερινότητα σας. Η πώληση μίας μετοχής είναι μία άμεση διαδικασία ενός η πώληση ενός ακινήτου μπορεί να κρατήσει μήνες και να σας φορτώσει με άγχος , νεύρα και απογοήτευση. Για να είστε έτοιμοι να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να έχετε υπόψη σας τα εξής:

1. Κάντε την έρευνά σας

Η πρώτη κίνηση για την προετοιμασία μιας πώλησης είναι να εξοικειωθείτε με αυτή. Συγκεντρώστε όλα τα έγγραφα και τα έντυπα που θα χρειαστείτε και συνειδητοποιείστε ότι είστε πωλητής.

2. Προετοιμάστε το σπίτι σας

Τώρα ρίξτε μια κριτική ματιά στο σπίτι σας. Σκεφτείτε σαν αγοραστής. Τι είναι αυτό που θα έκανε άσχημη εντύπωση; Είναι απαραίτητη η επισκευή του πατώματος; Ή μήπως το σπίτι χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα; Σκεφτείτε ότι κάθε ερωτηματικό μεταφράζεται σε χρήματα. Χρήματα που θα κόψετε από το τίμημα και χρήματα που θα ξοδέψετε για την αποκατάσταση. Μετρήστε και αποφασίστε με βάση τη σχέση κόστους οφέλους.

3. Τιμή

Το νούμερο ένα λάθος που κάνουν οι ιδιοκτήτες είναι η υψηλή τιμολόγηση του σπιτιού. Για να προσδιορίσετε ποια θεωρείται εύλογη αξία του σπιτιού, ελέγξτε τις πωλήσεις στη γειτονιά τους τελευταίους έξι μήνες. Παρακολουθήστε τα σπίτια που προσφέρονται προς πώληση και ελέγξετε τον ανταγωνισμό. Συζητήστε με μεσίτες και δείτε τις αγγελίες . Πλέον γνωρίζετε από πρώτο χέρι και μπορείτε να αποφασίστε με κριτήριο τη γνώση.

4. Προώθηση

Το διαδίκτυο προσφέρει πολλές δυνατότητες προβολής του ακινήτου σας. Προσοχή όμως επιλέξτε ιστότοπους που στοχεύουν στο κοινό που απευθύνεται το σπίτι. Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για τις εφημερίδες . Παράλληλα , πάντα υπάρχει η δυνατότητα ανάρτησης της γνωστοποίησης σε κομβικά σημεία της γειτονιάς.

5. Διαπραγμάτευση

Να είστε έτοιμοι για την διαδικασία προσφορών και αντιπροσφορών. Ακόμα και αν μισείτε το παζάρι θα πρέπει να το υποστείτε. Και προς θεού μη θεωρήστε ότι μία προσφορά επιβραβεύει ή απορρίπτει εσάς. Απλώς πρόκειται για οικονομική συναλλαγή και τίποτε παραπάνω.

6. Κλείσιμο της συμφωνίας

Να είστε προετοιμασμένοι για εμπλοκές και καθυστερήσεις. Δεν ήλθε η συντέλεια του κόσμου. Όλα διορθώνονται και αντιμετωπίζονται.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki