Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πως θα διαπραγματευτείτε ένα ακίνητο

Σίγουρα, η τελευταία πράξη της αγοράς είναι η διαπραγμάτευση της προσφοράς. Εμείς ρωτήσαμε ειδικούς στο τομέα των πωλήσεων και σας παρουσιάζουμε τα μυστικά της διαπραγμάτευσης και της προσφοράς.

1. Κατανόηση της αγοράς

Πριν από την υποβολή μιας προσφοράς, θα πρέπει να έχετε κάνει μια πλήρη συγκριτική ανάλυση της αγοράς του ακινήτου ώστε να καθορίσετε την εύλογη αξία του . Μη διστάσετε να κάνετε μία επιθετική προσφορά για ένα ακίνητο που βρίσκεται σε μία περιοχή με πολλά αδιάθετα σπίτια ή να είστε πολύ προσεκτικοί αν η περιοχή δεν έχει υποστεί τις συνέπειες της κρίσης.

2. Η τέχνη της παρουσίασης

Υπάρχει μια «τέχνική» για να παρουσιάζει κανείς μία προσφορά ή οποία είναι σημαντικά κάτω από τη ζητούμενη τιμή. Το κλειδί είναι να εξηγήσετε την προσφορά, όταν τη υποβάλλετε. Οι πωλητές θέλουν να ξέρουν γιατί προσφέρετε λιγότερα χρήματα. Αιτιολογήστε την χρησιμοποιώντας συγκριτικά στοιχεία ή παρουσιάζοντας τα προβλήματα του ακινήτου να μη κάνετε σκληρή κριτική για το ακίνητο και την περιοχή γιατί αυτό μπορεί να αποδειχθεί μπουμερανγκ.

3. Ξέρετε τι είστε πρόθυμοι να πληρώσετε ;

Οι αγοραστές θέλουν να πληρώσουν όσο το δυνατό λιγότερα για ένα ακίνητο, ειδικά αν πιστεύουν ότι οι τιμές θα πέσουν ακόμη περισσότερο. Αλλά και οι πωλητές έχουν όρια. Πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων, είναι σημαντικό για έναν αγοραστή να αποφασίσει πόσα είναι διατεθειμένος να πληρώσει για το συγκεκριμένο ακίνητο. Χάνετε σε αξιοπιστία αν πείτε : «αυτή είναι η τελευταία μου προσφορά» και στην συνέχεια επανέλθετε με μία καινούργια υψηλότερη προσφορά, προκειμένου να αγοράσει το ακίνητο.

4. Κάντε μία εύκολη προσφορά

Όταν κάνετε μια προσφορά, προσπαθείστε να είστε όσο το δυνατόν πιο σαφής και απλός. Συγκεκριμένα ποσά, συγκεκριμένες ημερομηνίες, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ξεκάθαρη παρουσίαση της συμφωνίας του δανείου. Μία απλή και καθαρή προσφορά καθησυχάζει τον αγοραστή και αυτό σας βοηθά για την συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

5. Εκμεταλλευτείτε τα μετρητά

Τα μετρητά είναι βασιλιάς, αλλά, ένας πωλητής θέλει περισσότερα χρήματα για το σπίτι του - ανεξάρτητα από το εάν ο αγοραστής θα πληρώσει με δάνειο ή όχι. Έτσι δεν νομίζω ότι η προσφορά με άμεση καταβολή μετρητών θα σημαίνει αυτόματα την αποδοχή της. Εκτός και αν καίγεται για ρευστό οπότε αλλάζουν τα δεδομένα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki