Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ζυγίστε το σπίτι της ζωής σας

Θέλετε να αλλάξετε σπίτι και σκέπτεστε την περιοχή; Πριν μερικά χρόνια , το κριτήριο θα ήταν: Η επιθυμία . Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και για το λόγο αυτό τα κριτήρια είναι πολύ πιο πρακτικά. Σχολείο, φορολογικές επιβαρύνσεις, λογικό κόστος ζωής και χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας είναι μερικά από τα κριτήρια που θα πρέπει να έχετε

Τα καλά σχολεία

Η αγορά ενός σπιτιού σε μια περιοχή που έχει καλή εκπαίδευση θα πρέπει να είναι ένα σημαντικό στοιχείο προβληματισμού ακόμα και αν δεν έχετε παιδιά. Γιατί; Όταν έρθει η ώρα να πουλήσετε ή και να νοικιάσετε θα μάθετε ότι γειτονιές με καλά σχολεία αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για πολλούς ανθρώπους και αυτό μεταφράζεται σε χρήμα…

Φοροι

Δυστυχώς, έχουμε πολλούς φόρους για να πληρώσουμε και σχεδόν πενήντα από αυτούς επηρεάζονται από τις αντικειμενικές αξίες. Από πού να αρχίσουμε και που να τελείωσουμε: τεκμήρια, ΦΑΠ, Τέλος ακινήτων … Το φορολογικό κόστος λοιπόν είναι μία παράμετρος που δεν πρέπει να αγνοείτε αφού μία γειτονιά μπορεί να σημαίνει περισσότερους φόρους όχι μόνο για την απόκτηση αλλά και για την διατήρηση ακόμα και για την μεταβίβαση στα παιδιά σας.

Τιμή

Σίγουρα όλοι θα θέλαμε να μένουμε στην Εκάλη αλλά τα οικονομικά μας δεν το επιτρέπουν. Αυτός είναι ο λόγος που η τιμή είναι ο πιο σημαντικός παράγων στην επιλογή της περιοχής που θα κατοικείτε. Φυσικά υπάρχουν οι προσιτές και οι απρόσιτες περιοχές. Για τις δεύτερες είναι άχρηστο να μιλάμε , αλλά για τις πρώτες μία προσεκτική ανάλυση του επιπέδου των τιμών σε σχέση με άλλους παράγοντες : τα σχολεία και τα φροντιστήρια, συγκοινωνιακές υποδομές , μπορεί να σας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι μεσοπρόθεσμα δεν συμφέρει. .

Κόστος ζωής

Το κόστος για τα τρόφιμα, τις μεταφορές ακόμα και για το καφεδάκι του Σαββατοκύριακου είναι στοιχείο το οποίο δεν πρέπει να το αγνοήσετε. Ακόμα και οι δαπάνες επισκευής ενός θερμοσίφωνα μπορεί να διαφοροποιούνται από περιοχή σε περιοχή. Αυτά είναι πάγια μηνιαία έξοδα που δεν πρέπει να τα αγνοείτε γιατί απειλούν άμεσα τον προϋπολογισμό σας.

Έγκληματικότητα

Τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας μπορεί να αποδειχθούν ο εφιάλτης της καθημερινότητας σας. Σίγουρα οι μεγάλες πόλεις, από τη φύση τους έχουν υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε όλες τις γειτονιές είναι ισομερώε κατανεμημένα. Αν λοιπόν δεν θέλετε να κοιμάστε με σιδεριές στα παράθυρα, να ανησυχείτε κάθε φορά που το παιδί σας πάει βόλτα και αναγκάζεστε να πληρώνετε γκαράζ για να μη σπάσουν το ΙΧ , ερευνήστε και τα στοιχεία της εγκληματικότητας της γειτονιάς.

Τοποθεσία Τοποθεσία, Τοποθεσία

Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η : θέση, θέση, θέση. Οτιδήποτε άλλο μπορεί να αλλάξει, αλλά απο τη στιγμή που θα αγοράσετε ένα σπίτι τότε έχετε «παντρευτεί» και την γειτονιά με τα καλά και τα άσχημα της.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki