Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κατοικία: Οδηγός για την αγορά

Η πρόκληση της αγοράς ενός σπιτιού, είναι μεγάλη. Πολλοί άνθρωποι, χάνονται σε αυτή την διαδικασία αφού είναι πολύπλοκη , χρονοβόρα και πολλές φορές ψυχοφθόρα. Εμείς προσπαθήσαμε να κωδικοποιήσουμε την διαδικασία αυτή, προκειμένου ο υποψήφιος αγοραστής να έχει ένα οδηγός για τα βήματα που θα πρέπει να κάνει ώστε να γίνει πραγματικότητα ένα …όνειρο ζωής.

Σκέψεις πριν αγοράσετε

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να καθοριστεί είναι οι στόχοι αυτής της αγοράς. Αγοράζετε επειδή σας ταιριάζει η ιδιοκατοίκηση; Ή μήπως επειδή απλώς συμφέρει οικονομικά; Οι πέντε ερωτήσεις που θα πρέπει να θέσετε στο εαυτό σας είναι:

1. Ποιος τύπος σπιτιού ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες; Διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης; Ή μαιζονέτα στα προάστεια; Μήπως θα πρέπει να αγοράσετε ένα σπίτι που θα σας κάνει εύκολη τη καθημερινότητα με τα παιδιά ; ή σας είναι παγερά αδιάφορο αν κάθε πρωϊ χρειάζεται μία διαδρομή τριών χιλιομέτρων ως το πλησιέστερο σχολείο;. Κάθε επιλογή έχει τα υπέρ και τα κατά της, ανάλογα με τους στόχους σας, και έτσι πρέπει να αποφασίστε ποιο είναι το είδος του σπιτιού που θα σας βοηθήσει να επιτευχθούν αυτοί στόχοι που έχετε επιλέξει.

2. Ειδικά χαρακτηριστικά Ποιο είναι το ιδανικό σπίτι; . Η λίστα σας θα πρέπει να περιλαμβάνει τις βασικές επιθυμίες, όπως η γειτονιά ,το εμβαδό και τα ειδικά χαρακτηριστικά του ίδιου του σπιτιού

3. Μπορείτε να πάρετε δάνειο και πόσο; Πριν ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να πάρετε μια ιδέα αν οι τράπεζες,σας χρηματοδοτούν και ποιο ποσό δανείου μπορείτε να εξασφαλίσετε. Αν δεν έχετε απάντηση στο ερώτημα και σας λείπουν τα μετρητά καλό είναι να περιμένετε τις καλύτερες μέρες.

4. Πόσο μπορείτε να πληρώνετε για ένα σπίτι; Πρέπει να εξετάσετε το συνολικό κόστος του σπιτιού και όχι μόνο τη μηνιαία δόση του δανείου. Φυσικά θα πρέπει να υπολογίστε τη φορολογία ακινήτων τις δαπάνες για τη διατήρηση ή τη βελτίωση του σπιτιού και τους μηνιαίους λογαριασμούς.

5. Ποιος θα σας βοηθήσει να βρείτε ένα σπίτι και θα σας καθοδηγήσει στο λαβύρινθο μέσω της αγοράς; Ένα αξιόπιστος κτηματομεσίτης μπορεί να είναι ο άνθρωπος που θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε σπίτια που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας και η τιμή τους είναι στο φάσμα του κόστους που έχετε την δυνατότητα να πληρώσετε.

Η διαδικασία αγοράς

Τώρα που έχετε αποφασίσει να κάνετε το μεγάλο βήμα, ας εξετάσουμε τι θα βρείτε στο διάβα σας αφού πρόκειται για μία χαοτική χρονοβόρα διαδικασία που περιλαμβάνει προσφορές και αντιπροσφορές , ταλαιπωρία και γραφειοκρατία. Εδώ είναι οι βασικές στάσεις της διαδρομής:

Α.Αναζήτηση. Επωφεληθείτε από όλες τις διαθέσιμες πηγές άντλησης πληροφοριών και μη περιοριστείτε σε αυτά που σας παρουσιάζει ο κτηματομεσίτης. Δείτε όλες τις αγγελίες, περιπλανηθείτε στη γειτονιά και ρωτήστε . Ζητήστε την βοήθεια φίλων που μένουν εκεί.. Ποτέ δεν ξέρεις, από πού θα έλθει μια καλή πληροφορία. Επίσης:

1. Εξετάστε τις επιλογές χρηματοδότησης σας.

2. Κάντε προσφορά.

3. Κάντε ένα ενδελεχή τεχνικό και νομικό

4. Συμφωνείστε ή αποχωρείστε

Συγχαρητήρια είστε ιδιοκτήτης και Τώρα ;

Ας δούμε τώρα ορισμένες τελικές συμβουλές που θα κάνουν τη ζωή ως ένα νέο ιδιοκτήτη σπιτιού πιο διασκεδαστική και ασφαλή.

1. Μη κάνετε άσκοπες και απρόβλεπτες δαπάνες. Η ιδιοκτησία φέρνει μεγάλα απροσδόκητα έξοδα, όπως και η αντικατάσταση των κουφωμάτων ή η αγορά ενός νέου θερμοσίφωνα. Εχετε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης για το σπίτι σας, ώστε να πληρώνετε τα απρόβλεπτα.

2. Αγνοήστε την αγορά κατοικίας. Δεν έχει σημασία τι αξίζει το σπίτι σας σε κάθε δεδομένη στιγμή

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki