Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα λάθη που θα πρέπει να αποφύγετε

Τα λάθη στην αγορά κατοικίας μπορεί να γίνουν από αγοραστές και πωλητές. Ευτυχώς, πολλά από αυτά ,μπορούν να αποφευχθούν αν φυσικά τα γνωρίζουν. Για αυτό το λόγο, ρωτήσαμε μεσίτες, κατασκευαστές και τραπεζικούς και συντάξαμε την «μαύρη λίστα» των λαθών.

Λάθος Πωλητή:Η ζητούμενη τιμή είναι πολύ υψηλή

Πριν βγάλετε το σπίτι σας στην αγορά, αφιερώστε λίγο χρόνο για να κάνετε μια μικρή έρευνα. Κοιτάξτε στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο για να δείτε τα σπίτια που πωλούνται και που έχουν παρόμοιο μέγεθος και κατάσταση Μπορείτε να δείτε τα λάθη που έχουν κάνει οι πωλητές των σπιτιών αυτών; Οι τιμές τους είναι πολύ υψηλά; Τα σπίτια είναι σε κακή κατάσταση; Τα σπίτια πλασάρονται άσχημα; Το επόμενο βήμα είναι να ζητήστε από μερικούς τοπικούς κτηματομεσίτες να δουν το σπίτι σας και να σας πουν σε ποια τιμή προτείνουν να βγεί στην αγορά. Μην τους πιέσετε για να ορίσετε τη ζητούμενη τιμή πάρα πολύ υψηλά. Σημειώστε, ότι αν αναγκαστείτε να μειώσετε τη ζητούμενη τιμή πάρα πολύ προκειμένου να προβείτε σε πώληση, οι δυνητικοί αγοραστές θα υποθέσουν ότι κάτι συμβαίνει.

Λάθος Αγοραστή: Αγορά χωρίς έλεγχο

Ένας πωλητής μπορεί να πωλήσει νομίμως ένα σπίτι που δεν είχε ελεγχθεί και ένας αγοραστής μπορεί να το αγοράσει νόμιμα. Ωστόσο, ένας δανειστής θα λάβει υπόψη του όλα τα προβλήματα κατά την εκτίμηση και είτε θα απορρίψει την αίτηση για δάνειο είτε θα το πετσοκόψει.

Λάθος Πωλητή: Ενα σπίτι σε κακή κατάσταση

Το σπίτι πρέπει να βγεί στην αγορά στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Πραγματοποιείστε τις βασικές επισκευές. Βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι πεντακάθαρο.

Λάθος Αγοραστή: Αγορά χωρίς ένα σαφές οικονομικό πρόγραμμα

Η διαδικασία της αναζήτησης μπορεί να είναι συναρπαστική, αλλά μπορεί να σας δώσει απογοήτευση αν το σπίτι που σας αρέσει είναι μακριά από τον προϋπολογισμό σας. Σκεφτείτε προσεκτικά για το πόσα κερδίζετε και πόσα περιμένετε να κερδίσετε στο μέλλον. Συντάξτε μια λίστα με τις δαπάνες σας κατά τους τελευταίους έξι μήνες. Πιστεύετε πως αυτές οι δαπάνες θα αλλάξουν στα επόμενα λίγα χρόνια ;

Λάθος Πωλητής : Λάθος μάρκετινγκ

Η προώθηση του σπιτιού στην αγορά με λάθος τρόπο μπορεί να αποδεικτεί καταστροφική. Για το λόγο αυτό δώστε προσοχή: • Φωτογραφίες:. Όλες οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται πρέπει να δείχνουν το σπίτι χαρούμενο , φωτεινό και λειτουργικό. • Διαδίκτυο: Χρησιμοποιήστε το Internet και τα μέσα κοινωνική δικτύωσης. Λάθος Αγοραστή: Η αγορά ενός σπιτιού που δεν ταιριάζει στις ανάγκες σας Πριν ξεκινήσετε να δείτε τα σπίτια, κάντε μια λίστα με τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε και εκείνα που θα θέλατε από ένα σπίτι. Μην αφήσετε ποτέ έναν μεσίτη ή μη υποκύψετε στην πίεση του πωλητή για να αγοράσετε ένα σπίτι που δεν είναι κατάλληλο για εσάς. Ποτέ μην κάνετε μια προσφορά για ένα σπίτι που δεν έχετε δει. Επισκεφθείτε το σπίτι όσες φορές μπορείτε πριν να κάνετε μια προσφορά. Αφιερώστε χρόνο για να γνωρίσετε την περιοχή.

Λάθος Αγοραστή: Δεν παίρνει επαγγελματική βοήθεια

Είναι σημαντικό να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια κατά την αγορά ή την πώληση ενός σπιτιού.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki