Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κατοικια: Οι πεντε μεγάλες παγίδες

Θέλετε να αγοράσετε σπίτι. Καλή σκέψη και μάλιστα σήμερα που το ρευστό απουσιάζει και οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν. Όμως δεν αρκεί αυτό. Θα πρέπει να σκεφτείτε και μερικά δεδομένα που μπορεί να σας οδηγήσουν σε μελλοντικές περιπέτειες. Ποια είναι αυτά;

1.Ποιο είναι το κόστος;

Προσπαθήστε να σκεφτείτε πέρα από την τιμή αγοράς και εξετάσετε όλες τις δαπάνες της αγοράς αλλά και της διαβίωσης σε κάθε σπίτι. Εκτός από τα προφανή έξοδα, όπως φόροι περιουσίας και λογαριασμοί επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, υπάρχουν και άλλες δαπάνες όπως πχ έξοδα εξωραϊσμού, επισκευής, αντικατάσταση των συσκευών.

2.Πόσο καιρό θα μείνετε;

Σήμερα , μάλλον δεν έχει νόημα να αγοράσετε οποιοδήποτε σπίτι, καινούργιο ή μεταχειρισμένο, αν δεν σκοπεύετε να μείνετε για τουλάχιστον πέντε ή έξι χρόνια .Η εκτίμηση βασίζεται στα διάφορα έξοδα αγοράς και πώλησης.

3.Το μέλλον ; Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα νέο σπίτι σε μια περιοχή που είναι σε ανάπτυξη σκεφτείτε πολύ καλά ποια θα είναι η εικόνα της μετά από 5-10 χρόνια. Η αστυνόμευση, τα δημογραφικά και τα μορφωτικά χαρακτηριστικά της είναι μερικά από τα στοιχεία που δεν πρέπει να αγνοήσετε.

4.Η  περιουσία σας θα εξακολουθήσει να έχει την αξία που προσδοκάτε;

Τι μπορεί να ρίξει την αξία της; Το αδιάθετο απόθεμα νέων κατοικιών, η εγκληματικότητα, οι περιορισμένες επενδύσεις σε υποδομές, οι χωροταξικές αλλαγές καθώς και οι αλλαγές σε χρήσεις γής. Ενας έλεγχος θα σας βοηθήσει να έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα για το μέλλον.

5.Αγορά από σχέδια ή μπετα ή που είναι ακόμα υπό κατασκευή.

Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν. Κάντε μία έρευνα για να βεβαιωθείτε ότι ο κατασκευαστής έχει τα μέσα για να ολοκληρωθεί την οικοδομή.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki