Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πέντε "μαγνήτες" που ανεβάζουν τις τιμές


Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι για την αγορά ενός σπιτιού αυτό που μετρά μόνο είναι η περιοχή. Λάθος ! Στατιστικές αναλύσεις που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα έδειξαν ότι αυτό που «μετρά» είναι :Το σωστό σπίτι στην σωστή περιοχή. Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε το realestatenews.gr σε ένα δείγμα 50 μεσιτών έδειξε ότι , ακόμα και αν ένα ακίνητο βρίσκεται σε μία πολύ καλή περιοχή αυτό δεν πρόκειται να εξασφαλίσει ιδιαίτερα κέρδη αν δεν είναι προσαρμοσμένο στα χαρακτηριστικά των υπόλοιπων ακινήτων της περιοχής. Οι έρευνα εστιάστηκε στο ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ώστε το ακίνητο να είναι ένα «τυπικό ακίνητο» της περιοχής.

Μέγεθος

Σε κάθε κατοικημένη περιοχή, σπίτια θα ποικίλλουν σε μέγεθος και δωμάτια. Κλειδί της επιτυχίας είναι να εξασφαλίστε ότι το σπίτι που σας ενδιαφέρει δεν έχει μεγάλες διαφορές από τα άλλα σπίτια της περιοχής., Για παράδειγμα αν έχετε το μεγαλύτερο σπίτι της περιοχής το πιο πιθανό είναι ότι θα δυσκολευτείτε πολύ να βρείτε ενδιαφερόμενο. Και ξέρετε γιατί; Διότι αυτοί που αγοράζουν σε μία περιοχή έχουν συγκεκριμένες προσδοκίες και απαιτήσεις. Αλλά και σε αυτό υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις. Δηλαδή αν ο κανόνας είναι αμείλικτος για τα υπερβολικά μεγάλα σπίτια δεν ισχύει το ίδιο για τα σπίτια μικρού και μεσαίου μεγέθους. Ακόμα και σε πολύ ακριβές περιοχές π.χ. Ψυχικό και Προεδρικό Μέγαρο όπου τα σπίτια είναι άνω των 150 τμ ένα μικρό και μεσαίου μεγέθους διαμέρισμα «κρατά» την τιμή του και μπορεί να προσφέρει και μεγαλύτερες αποδόσεις.

Υπνοδωμάτια

Τα σπίτια με δύο και τρία υπνοδωμάτια είναι τα πιο δημοφιλή μεταξύ των αγοραστών. Αν επιλέξετε ένα τέτοιο σπίτι τότε όταν θα έλθει η ώρα να το πουλήσετε ή και να το νοικιάσετε θα έχετε πολύ περισσότερους ενδιαφερόμενους σε σύγκριση με το αν είχατε ένα σπίτι με ένα υπνοδωμάτιο και μεγάλους χώρους υποδοχής.

Ντουλάπες,

Οι ντουλάπες είναι εξαιρετικά επιθυμητές για την κύρια κρεβατοκάμαρα. Για το υπόλοιπο του σπιτιού, πρέπει να είστε σίγουροι ότι υπάρχει άφθονος χώρος αποθήκευσης .

Παρκινγκ

Ένας χώρος στάθμευση αυξάνει την αξία μεταπώλησης. Αν η πολυκατοικία είναι παλιά και δεν προσφέρει αυτό το έξτρα πρέπει να είστε σίγουροι ότι προσφέρονται θέσεις στάθμευσης σε ιδιωτικά γκαράζ και μάλιστα σε προσιτή τιμή.

Η Κουζίνα

Η κουζίνα, είναι το πιο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού. Οι μεγαλύτερες κουζίνες είναι σαφώς πιο επιθυμητές και μπορεί να προσελκύσουν το ενδιαφέρον. Αν μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει ο χώρος ως πρόχειρη τραπεζαρία ή ακόμα και αν προσφέρεται για την τοποθέτηση μίας τηλεόρασης πιστέψτε ότι μπορεί να «τραβήξει» προς τα πάνω σαν μαγνήτης την αξία του σπιτιού.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki