Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΚΑΤΟΙΚΙΑ: Η ώρα της επιλογής

Είναι μάλλον απίθανο να βρεθεί το τέλειο σπίτι που θα καλύπτει ταυτόχρονα τον προϋπολογισμό τις ανάγκες, τα γούστα και να εξασφαλίζει υψηλή τιμή μεταπώλησης. Σκεφτείτε τις προτεραιότητές , πριν ξεκινήσετε την έρευνα , αλλά πρέπει να είστε ευέλικτοι και πρόθυμοι να δεχτείτε τις αλλαγές που υπαγορεύει ο ορθολογισμός . Και να θυμάστε ότι εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που θέλετε είναι προτιμότερο να περιμένετε γιατί βγαίνουν συνεχώς νέα σπίτια προς πώληση. Οι σημαντικότεροι παράγοντες στην επιλογή ενός σπιτιού είναι:

1. Τοποθεσία Είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορείτε να αλλάξετε. Η περιοχή που θα επιλέξετε να είναι το σπίτι επηρεάζει τις ευκαιρίες απασχόλησης , τις μετακινήσεις, τη ασφάλεια, την αξία μεταπώλησης , τα σχολεία των παιδιών σας και δεκάδες άλλα πράγματα. Δεδομένου ότι η περιοχή είναι τόσο σημαντική, ίσως να σκέφτείτε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη. Και όμως ακόμα και αυτό μπορεί να αλλάξει αφού υπάρχουν περιοχές που προσφέρουν κάποια άλλα πλεονεκτήματα όπως για παράδειγμα την δυνατότητα αγοράς ενός μεγαλύτερου σπιτιού ή ενός καινούργιου

2.Μαιζονετα ή διαμέρισμα Ο τύπος της κατοικίας που θα επιλέξετε να αγοράσετε θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ιδιωτική σας ζωή.Για παράδειγμα σε ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας δεν μπορείτε να ακούτε πολύ δυνατά μουσική ή να παρακολουθείτε τον αγώνα της αγαπημένης σας ομάδας στην διαπασών. Σε ένα διαμέρισμα θα πρέπει να προσαρμόσετε την καθημερινότητα σας στους κανόνες και των άλλων ενοίκων. Ακόμα καθορίζει το αν θα έχετε κατοικίδια αφού αν αντιδρούν οι γείτονες- ανεξάρτητα απο τα δικαιώματα που σας δίνει ο νόμος - μπορεί να κάνουν την καθημερινότητα σας ανυπόφορη απο τα προβλήματα .Μία μαιζονέτα απο την άλλη πλευρά προσφέρει συνήθως περισσότερη ιδιωτικότητα από ένα διαμέρισμα , αλλά όχι πάντα. Απο την άλλη πλευρα΄αν θέλετε να ζήσετε στην καρδιά της πόλης τότε θα πρέπει να συμβιβασθείτε με το διαμέρισα και με όλα τα προβλήματα που το ακολουθούν. Αντίθετα τα προάστεια προσφέρουν την δυνατότητα επιλογής. Απο την άλλη πλευρά διαμέρισμα σημαίνει ότι θα πρέπει να μοιράζεστε ορισμένες δαπάνες συντήρησης του κτιρίου για τις οποίες μπορεί να μη συμφωνείτε ή και να μη έχετε τα χρήματα να πλήρώσετε την συμμετοχή σας . Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι όταν ζουν σε ένα διαμέρισμα έχουν μικρότερα έξοδα συντήρησης και χρήσης . Όμως η πραγματικότητα μπορεί να τους διαψεύσει.

3. Τιμή Το κόστος έχει ιδιαίτερη σημασία. Μια καλύτερη θέση και καλύτερες παροχές σημαίνει μεγαλύτερο κόστος . Αν δεν είστε πλούσιος, θα πρέπει να θυσιάσετε κάποια πράγματα της καθημερινότητας σας για να μη πέσετε έξω στον προϋπολογισμό σας . Να είστε πάντα ρεαλιστές για το τι σπίτι μπορείτε να αγοράσετε και για το τι μπορείτε να θυσιάσετε για αυτό.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki